Πώς θα κρατήσετε τον Covid-19 μακριά όταν επιστρέψετε στο γραφείο

Must Read

Τα έκτακτα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού άδειασαν τους εργασιακούς χώρους. Τι θα γίνει όμως όταν αρχίσουμε να επιστρέφουμε στα γραφεία μας και γίνουμε πάλι πολλοί και όχι σίγουρα καθαροί από κορωνοϊό;

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί ο σχεδιασμός των εργασιακών χώρων για να μην είναι εύκολη η μετάδοση μεταξύ συναδέλφων. Μέχρι ωστόσο να γίνει αυτό εφικτό, υπάρχουν κάποιες πιο άμεσες λύσεις.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «mSystems», ομάδα ειδικών αποκαλύπτει δύο πράγματα που κάθε γραφείο (αλλά και σπίτι) μπορεί να κάνει για να μειώσει τον κίνδυνο μετάδοσης.

Το φως του ήλιου

Βήμα πρώτο: Ανοίγουμε τα παράθυρα! Βήμα δεύτερο: Φροντίζουμε να μπαίνει στον χώρο φυσικό φως. Στην έρευνα της ομάδας από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το πανεπιστήμιο του Ορεγκον διευκρινίζεται ότι οι ειδικοί δεν ξέρουν ακόμα πόσo αποτελεσματικό είναι το φως του ήλιου ενάντια στον ιό, αλλά, δεδομένου όμως ότι είναι εκεί και δωρεάν, καλό είναι να επιστρατεύεται.

Όσο για τον καλό αερισμό των χώρων, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν μπαίνει αέρας απέξω σ’ έναν κλειστό χώρο, τότε το φορτίο του ιού που υπάρχει μέσα σε αυτό αποδυναμώνεται. Αντίθετα, όπως προειδοποιούν, ακόμα και τα καλύτερα φίλτρα αέρα μπορούν να αφήσουν τον ιό ανενόχλητο μέσα σε έναν χώρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This