Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο τερματοφύλακας του Αστέρα στα 36 του χρόνια έβαλε… φωτιά στη μάχη της παραμονής. Το πέναλτι που κέρδισε ο Παναιτωλικός στο 89′ δεν το άφησε να γίνει γκολ. Σταμάτησε την μπάλα, γέμισε απογοήτευσε το Ρόσα που το εκτέλεσε, τον Παναιτωλικό, αλλά και ένα σωρό άλλες ομάδες.
Η νίκη του Αστέρα με 2-1 βάζει φωτιά στα πλέι άουτ αφού από τις έξι ομάδες ουσιαστικά έχει εξασφαλιστεί μόλις μια, ο Ατρόμητος. Όλες οι άλλες… βράζουν στο ζουμί τους, άλλες με υψηλότερες κι άλλες με χαμηλότερες… θερμοκρασίες.
Παράλληλα κάνει ντέρμπι και τα τρία ματς που θα γίνουν την Κυριακή σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ο Παναιτωλικός και η Κηφισιά που είχαν 30 βαθμούς μέχρι το ματς της Τρίπολης ήταν κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής, αλλά η νίκη του Αστέρα τον έφερε στους 25 βαθμούς κι όλα μπορούν να συμβούν, πολύ περισσότερο που παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο κι έχει την παράδοση με το μέρος της.
Ενδιαφέρον αποκτά και το Κηφισιά – Παναιτωλικός αφού ζητούμενο και για τους δύο είναι η νίκη. Όσο για το ΑΕΛ – Πανσερραϊκός δεν το συζητάμε αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε θέση υποβιβασμού.
Το ματς στην Τρίπολη είχε έντονες στιγμές.
Μόλις στο 9′ ο Παπαδόπουλος είπε «όχι» στον Άλεξιτς, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με φαλτσαριστό σουτ από τον Φάρλεϊ Ρόσα.
Ο Αστέρας ισοφάρισε στο 17’ όταν ο Κετού έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κουτσερένκο απομάκρυνε την μπάλα με γροθιές αλλά την έστειλε στον Μπαρτόλο που σκόραρε.
Οι ευκαιρίες των Μακέντα (28’ κεφαλιά άουτ), Μπαρτόλο (34’ από γύρισμα του Δεληγιαννίδη) έδειχναν ότι πλησιάζει το δεύτερο γκολ, ενώ το δοκάρι του Κουτσερένκο σταμάτησε την προσπάθεια του Γκονζάλες Έντερ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με τους Μπαρτόλο (50’), Αλμύρα (56’, 59’), για να έρθει το 2-1 με πλασέ του Μακέντα, έπειτα από ασίστ του Μπαρτόλο στο 62′.
Στο 81’ ο VAR κάλεσε τον διαιτητή Γιάννη Παπαδόπουλο για πτώση του Μπάτζι στην περιοχή σε σπρωξίματα με τον Οκό. Ο διαιτητής έπειτα από on field review έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ρόσα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Νίκος Παπαδόπουλος έπεσε στη σωστή γωνία κι απέκρουσε την πολύ δυνατή εκτέλεση του μεσοεπιθετικού του Παναιτωλικού, χαρίζοντας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Παντελής Σπυρόπουλος (Μεσσηνίας), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας)
4ος: Μιχαήλ Ματσούκας (Εύβοιας)
VAR: Φώτιος Πολυχρόνης (Πιερίας), AVAR: Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας)
Σκόρερς: 17’ Μπαρτόλο, 62’ Μακέντα – 13’ Ρόσα
Χαμένο πέναλτι: 89’ Ρόσα (Παναιτωλικός), έδιωξε ο Παπαδόπουλος (Αστέρας)
Κίτρινη: 65’ Αλμύρας, 69’ Αλάγκμπε, 72’ Μακέντα, 88’ Όκο, 88’ Καλτσάς
Αστέρας (Γιώργος Αντωνόπουλος): Παπαδόπουλος, Δεληγιαννίδης, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίπτσιτς, Αλάγκμπε, Αλμύρας, Γκονζάλες (90+5’ Τζανδάρης), Κετού (90+5’ Μίτροβιτς), Μπαρτόλο (81’ Καλτσάς), Μακέντα (81’ Όκο).
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Κουτσερένκο, Μαυρίας, Γκράναθ, Σιέλης, Αποστολόπουλος (64’ Μανρίκε), Μπουχαλάκης (80’ Σμυρλής), Σατσιάς (64’ Εστεμπάν), Μάτσαν, Ρόσα, Άλεξιτς (80’ Λομπάτο), Αγκίρε (80’ Μπάτσι).
Βαθμολογία

1η αγωνιστική – Σάββατο 4/4
Κηφισιά – Πανσερραϊκός 1-2
Αστέρας – ΑΕΛ 3-1
Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-1
2η αγωνιστική – Τετάρτη 8/4
ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-2
Πανσερραϊκός – Αστέρας 0-0
Ατρόμητος – Κηφισιά 0-0
3η αγωνιστική – Σάββατο 18/4
Κηφισιά – Αστέρας 0-0
Ατρόμητος – ΑΕΛ 3-2
Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 1-3
4η αγωνιστική – Τετάρτη 22/4
Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-4
ΑΕΛ – Κηφισιά 1-1
Αστέρας – Παναιτωλικός 2-1
5η αγωνιστική – Κυριακή 26/4
16:00 Κηφισιά – Παναιτωλικός (CS1)
18:00 Ατρόμητος – Αστέρας (NS2)
20:00 ΑΕΛ – Πανσερραϊκός (NS1)
6η αγωνιστική -Σάββατο 2/5
17:00 Παναιτωλικός – Κηφισιά
17:30 Πανσερραϊκός – ΑΕΛ
19:30 Αστέρας – Ατρόμητος
7η αγωνιστική – Σάββατο 9/5
16:00 Πανσερραϊκός – Κηφισιά
17:00 ΑΕΛ – Αστέρας
19:30 Ατρόμητος – Παναιτωλικός
8η αγωνιστική – Τρίτη 12/5
19:00 Αστέρας – Πανσερραϊκός
19:00 Κηφισιά – Ατρόμητος
19:00 Παναιτωλικός – ΑΕΛ
9η αγωνιστική – Σάββατο 16/5
19:00 Αστέρας – Κηφισιά
19:00 ΑΕΛ – Ατρόμητος
19:00 Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
10η αγωνιστική – Πέμπτη 21/5
19:00 Ατρόμητος – Πανσερραϊκός
19:00 Κηφισιά – ΑΕΛ
19:00 Παναιτωλικός – Αστέρας

