Πονηρή διάταξη «καθαρίζει» τραπεζίτες για ύποπτες χορηγήσεις δανείων σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα

Must Read

Αμνηστεύονται οριστικά, και με τη βούλα του νομοθέτη, τα τραπεζικά στελέχη για εκκρεμούσες υποθέσεις, όπως, λόγου χάρη, χορήγησης δανείων σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, μέσω… κρυφού και άκρως «φωτογραφικού» άρθρου, στις τελευταίες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με την… πονηρή διάταξη, επεκτείνονται οι προθεσμίες που έληγαν σε όλα τα θέματα της Δικαιοσύνης, λόγω κορωνοϊού, εκτός από τις υποθέσεις που αφορούν τους τραπεζίτες. Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο Δικαιοσύνης στέλνει ουσιαστικά στο αρχείο όλες αυτές τις υποθέσεις!

Το θέμα ανέδειξε, έστω και καθυστερημένα, η αντιπολίτευση, και δη ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι, με την επίμαχη διάταξη παύουν διώξεις και απαλλάσσονται τραπεζικά στελέχη για τις υποθέσεις απιστίας, αναφορικά με τα κομματικά δάνεια και τα δάνεια των «κολλητών και φίλων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε, μάλιστα, λόγο για άλλη μια απόδειξη των σχέσεων διαπλοκής μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζικών στελεχών.

Από τον περασμένο Νοέμβριο ίσχυε το ακαταδίωκτο

Να σημειωθεί, πάντως, ότι, ούτως ή άλλως, η δίωξη τραπεζικών στελεχών είχε περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό, με διάταξη που είχε συμπεριληφθεί στους νέους ποινικούς κώδικες που είχαν ψηφιστεί προ εξαμήνου. Τον περασμένο Νοέμβριο, συγκεκριμένα, η κυβέρνηση είχε θεσπίσει ουσιαστικά το ακαταδίωκτο των τραπεζικών στελεχών για υποθέσεις απιστίας, μετατρέποντας τα σχετικά αδικήματα σε κατ’ έγκληση διωκόμενα.

Αυτό σήμαινε ότι, για να διωχθούν τα στελέχη, έπρεπε να το ζητήσουν οι ίδιες οι… διοικήσεις των τραπεζών. Προφανώς, τους μήνες που μεσολάβησαν, οι τράπεζες δεν έδειξαν, ως αναμένετο άλλωστε, ιδιαίτερο ζήλο στην υποβολή εγκλήσεων στους ίδιους τους εργαζομένους τους.

Ακόμη, πάντως, και αν υπήρχε κάποια τράπεζα που να ήθελε να ασκήσει δίωξη σε στέλεχός της, πλέον δεν μπορεί, καθώς με τη διάταξη που ψηφίστηκε χθες, η προθεσμία τεσσάρων μηνών που είχε δοθεί για άσκηση δίωξης, δεν παρατάθηκε.

Για την ιστορία, η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει στο παρελθόν ότι η ρύθμιση για τους τραπεζίτες είναι καθ’ όλα απαραίτητη, επειδή πολλά στελέχη ταλαιπωρήθηκαν δικαστικά για επιχειρηματικές αποφάσεις, όπως η χορήγηση δανείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This