Αποκλειστικό: Πυροσβεστική και Άμεση Δράση δίνουν «μάχες» με σάπια οχήματα

Must Read

Λαβωμένες μπαίνουν στη μάχη οι υπηρεσίες διάσωσης και ασφάλειας καθώς καλούνται να ανταπεξέλθουν στο έργο τους με δεκάδες οχήματα σε άθλιες συνθήκες χωρίς συντήρηση, επικίνδυνα ακόμα και για την ασφάλεια των ίδιων υπαλλήλων .

Δέκα μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα μέσα που διαθέτουν.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το newsbreak, παρά το γεγονός πως τα περισσότερα οχήματα της πυροσβεστικής έχουν συντηρηθεί, ορισμένα από αυτά είναι «σάπια».

Χαλασμένοι προφυλακτήρες, διαλυμένα καθίσματα και οροφές συνιστούν την τραγική εικόνα των δύο «μάχιμων» οχημάτων που θα πέσουν και φέτος στη μάχη με τις φλόγες στην Αττική.

Πηγές του πυροσβεστικού σώματος που μίλησαν στην ιστοσελίδα ανέφεραν πως «έχουν αντικατασταθεί τα λάστιχα σε αρκετά οχήματα», τονίζοντας ωστόσο πως «εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι πως θα λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν αρκετά καλά την κατάσταση που επικρατεί στα οχήματα της Πυροσβεστικής σε όλη τη χώρα είναι 3294. Από αυτά τα 1868 είναι υδροφόρα και τα υπόλοιπα είναι βοηθητικά και ειδικά οχήματα. Τα 400 από αυτά  είναι 20ετίας, ενώ τα 400 20ετίας. Με απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει πως μόνο το 40% των οχημάτων είναι αξιόπιστα και δεν θα εμφανίσουν προβλήματα το φετινό καλοκαίρι. «Αρκετά προβλήματα έχουν επιλυθεί ωστόσο σε πολλά θέματα είμαι γυμνοί», δήλωσε χαρακτηριστικά μάχιμος πυροσβέστης.

Πρόβλημα πάντως εξακολουθεί αν υπάρχει και με τον αριθμό 112, που από τις αρχές Μαΐου μπήκε σε δίμηνη πιλοτική λειτουργία…

Σάπια οχήματα με φθαρμένα ελαστικά και στην αστυνομία. Αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα αλλά και η δύσκολη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι απλοί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το newsbreak η κατάσταση είναι τραγική.

Πολλά από τα οχήματα έχουν πάνω από 300.000 χιλιόμετρα. Τι γίνεται όμως όταν χρειάζονται… service;

Ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, διατηρώντας την ανωνυμία του, μας απαντάει: «αρκετές φορές πληρώνουμε από την τσέπη μας γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Υπάρχει κίνδυνος σε καταδιώξεις το όχημα να μείνει στον δρόμο.»

Σε άλλη φωτογραφία ντοκουμέντο φαίνεται πως τα καθισμένα είναι φθαρμένα, ενώ τα καλώδια… προεξέχουν και δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση επίσημο κρατικό όχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This