«Μπουρλότο» βάζει πάλι η Γερμανία! Απαγόρευση για το Ταμείο Ανάκαμψης!

Να «θάψει» οικονομικά, εν μέσω πανδημίας, τις αδύναμες χώρες θέλει το Βερολίνο! Αυτή η χώρα ηγείται της ΕΕ!

Must Read

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, είναι το απόλυτο δόγμα της Γερμανίας, που για ακόμη μια φορά δείχνει την… αλληλεγγύη της στις ευρωπαϊκές χώρες. Εν μέσω πανδημίας η χώρα που θέλει να ηγείται της ΕΕ βάζει «μπουρλότο». Απαγορεύοντας στον Πρόεδρό της, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, να υπογράψει το νόμο για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας!

Αυτή είναι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, αν και το νομοσχέδιο συμμετοχής της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης είχε ψηφιστεί και από τη γερμανική βουλή και από το Συμβούλιο των Κρατιδίων.

Αμέσως μετά την ψήφιση, στο Συνταγματικό Δικαστήριο έγιναν προσφυγές, ενώ και το εθνικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) είχε ανακοινώσει και την δική του προσφυγή.

Όσοι αντιδρούν στη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά αδύναμα κράτη της ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν τα δάνεια στο Ταμείο Ανάκαμψης, οπότε το βάρος θα πέσει στα ισχυρότερα κράτη, δηλαδή στη Γερμανία!

Μάλιστα στα επιχειρήματά τους ενέταξαν και το bailout το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Επιχειρήματα που αποδέχτηκε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και τώρα ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση κρέμεται από τα… καμώματα της Γερμανίας, που έχει μάθει μόνο να παίρνει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This