Πανικός από ισχυρότατη έκρηξη σε 4όροφο κτίριο στη Μαδρίτη – Δεκάδες οι τραυματίες, αναζητούνται πιθανά θύματα

Τέσσερις μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ο ένας τους σε κρίσιμη κατάσταση

Must Read

Τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν από ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε διαμέρισμα τετραώροφου κτιρίου στη Σαλαμάνκα, προάστιο της Μαδρίτης στην Ισπανία, πιθανότατα λόγω διαρροής φυσικού αερίου.

Από τους τραυματίες οι τέσσερις μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο, με τον έναν εξ αυτών να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την «El Pais». Οι υπόλοιποι δέχτηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, καθώς έφεραν ελαφρά τραύματα.

Το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ πολλές ζημιές υπάρχουν και σε σταθμευμένα οχήματα. Στην περιοχή, η οποία έχει αποκλειστεί, έχουν αναπτυχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Μαδρίτη, την τοπική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και τη δημοτική αστυνομία.

Εκπρόσωπος από τις ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι «οι πυροσβέστες προσπαθούν να προσεγγίσουν το διαμέρισμα, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, με σκάλα από την πρόσοψη του κτιρίου» και πως έχουν διασώσει τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα. «Αυτή τη στιγμή δίνουν προτεραιότητα στην αναζήτηση πιθανών θυμάτων που μπορεί να βρίσκονται μέσα» στο κτίριο, προσθέτει η εκπρόσωπος.

Η δημοτική αστυνομία της Μαδρίτης ρυθμίζει την κυκλοφορία στην περιοχή και έχει αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να καταγράφουν εικόνες από αέρος. «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Οι γείτονες αναφέρουν ότι σημειώθηκε μια ισχυρή έκρηξη, αλλά εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις», εξήγησε ο δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνες Αλμέιδα, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της έκρηξης.

Σημειώνεται πως, παρά το γεγονός ότι δίπλα στο «λαβωμένο» κτίριο υπάρχουν δύο σχολεία, δεν κρίθηκε σκόπιμο να εκκενώθηκαν άμεσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This