ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΑντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν οι δράστες της πυραυλικής επίθεσης σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν οι δράστες της πυραυλικής επίθεσης σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Η επίθεση αναχαιτίστηκε από αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Επίθεση με πυραύλους Κρουζ δέχτηκε πριν από λίγη ώρα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που πλέει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης, με αξιωματούχους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να αναφέρουν πως η πυραυλική επίθεση αναχαιτίστηκε από το αντιτορπιλικό USS Carney, το οποίο επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το αντιτορπιλικό κατέρριψε και διάφορα οπλισμένα drones που κατευθύνονταν βόρεια, πιθανότατα προς το Ισραήλ, ενώ ανακοινώθηκε πως δεν υπήρξαν απώλειες.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν συγκεκριμένα ότι οι πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύτηκαν από μαχητές της ομάδας ανταρτών Χούθι (Houthi), οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν και εμπλέκονται σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη, ωστόσο υποστήριξαν πως δεν είναι σαφές το τι ακριβώς στόχευαν. Είναι πιθανό, πάντως, να εκτοξεύτηκαν με στόχο να πλήξουν το USS Carney.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το onalert.gr, το αντιτορπιλικό USS Carney πέρασε χθες Τετάρτη στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ, με τη διοίκηση των Δυνάμεων του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα βοηθήσει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης