Αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν οι δράστες της πυραυλικής επίθεσης σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Η επίθεση αναχαιτίστηκε από αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με πυραύλους Κρουζ δέχτηκε πριν από λίγη ώρα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που πλέει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Υεμένης, με αξιωματούχους του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να αναφέρουν πως η πυραυλική επίθεση αναχαιτίστηκε από το αντιτορπιλικό USS Carney, το οποίο επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το αντιτορπιλικό κατέρριψε και διάφορα οπλισμένα drones που κατευθύνονταν βόρεια, πιθανότατα προς το Ισραήλ, ενώ ανακοινώθηκε πως δεν υπήρξαν απώλειες.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν συγκεκριμένα ότι οι πύραυλοι Κρουζ εκτοξεύτηκαν από μαχητές της ομάδας ανταρτών Χούθι (Houthi), οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν και εμπλέκονται σε μια συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Υεμένη, ωστόσο υποστήριξαν πως δεν είναι σαφές το τι ακριβώς στόχευαν. Είναι πιθανό, πάντως, να εκτοξεύτηκαν με στόχο να πλήξουν το USS Carney.

Όπως αναφέρει το onalert.gr, το αντιτορπιλικό USS Carney πέρασε χθες Τετάρτη στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ, με τη διοίκηση των Δυνάμεων του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να αναφέρει σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «θα βοηθήσει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή».

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This