Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ο μικρός Σταύρος που «έφυγε» αναπάντεχα χάρισε ζωή με τα όργανά του 

Ο μικρός Σταύρος που «έφυγε» αναπάντεχα χάρισε ζωή με τα όργανά του 

0
Ο μικρός Σταύρος που «έφυγε» αναπάντεχα χάρισε ζωή με τα όργανά του 

Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες τον 12χρονο Σταύρο Αβραμίδη από τη Γαστούνη, που «έφυγε» ύστερα από πτώση στο κενό από ύψος 10 μέτρων, αλλά χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του, μετά την ηρωική απόφαση των γονιών του να δωρίσουν τα όργανά του.

Η κηδεία του άτυχου αγοριού, που ήταν μάλιστα πρωταθλητής στο καράτε, έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Γαστούνη, ενώ πλήθος κόσμου εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στους τραγικούς γονείς του αγοριού. Δύο ανθρώπους που, παρά τον αβάσταχτο πόνο από τον χαμό του 12χρονου γιου τους, βρήκαν τη δύναμη να δώσουν τα όργανά του σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ύστερα από ολονύχτια διαδικασία που ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου, αφαίρεσαν τα ζωτικά όργανα του αγοριού, τα οποία ταξίδεψαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να χαρίσουν ζωή στους υποψήφιους λήπτες. Συγκεκριμένα, οι κερατοειδείς του παιδιού μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί και το ήπαρ στην Αθήνα, και οι πνεύμονές του στο Παλέρμο, ενώ την τελευταία στιγμή ο λήπτης καρδιάς στην Ιταλία παρουσίασε επιπλοκές κι έτσι δεν ολοκληρώθηκε η δωρεά της καρδιάς του μικρού.

Το άτυχο αγόρι βρέθηκε στο κενό υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ότι πάτησε πάνω σε πλεξιγκλάς που υποχώρησε, με αποτέλεσμα πέσει από ύψος 10 μέτρων.

Δείτε επίσης: Θρίλερ με τον νεκρό παλαίμαχο ποδοσφαιριστή – Τα αναπάντητα ερωτήματα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας