Σεισμός 4,4 ρίχτερ στη Σάμο: «Έσπασε κομμάτι ρήγματος που δεν είχε σπάσει» λέει σεισμολόγος

Τι αναφέρει σεισμολόγος για τη σεισμική ακολουθία

Must Read

Ο Γεωλόγος – Σεισμολόγος Αθανάσιος Γκανάς μιλώντας στην εκπομπή «Action Τώρα» για τον σεισμό 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου αναφέρει πως «το επίκεντρο εντοπίζεται 3 χιλιόμετρα ανατολικά από τα Κοντακέικα, έναν οικισμό «που υπέφερε πολύ στις 30 Οκτωβρίου 2020 με κατολισθήσεις στην περιοχή αυτή».




 

«Εκτιμώ ότι μάλλον είναι ο κύριος σεισμός, πάντα όμως στη φύση πρέπει να έχουμε μία μικρή επιφύλαξη, διότι δεν γνωρίζουμε πάντοτε πώς θα εξελιχθεί. Περιμένουμε λίγο, κάποιες ώρες, όμως κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. [σ.σ ο σεισμός] είναι στον εστιακό χώρο που έδωσε τον σεισμό του 2020, αλλά είναι ένα μικρό ρήγμα, το οποίο δεν είχε σπάσει», είπε ο κ. Γκανάς.

Ο κ. Γκανάς επισήμανε επίσης ότι «η διάρρηξη έγινε από ανατολάς προς δυσμάς, προς Ικαρία. Έχει φτάσει τα 40 χιλιόμετρα το ρήγμα αυτό που έσπασε. Το ρήγμα “κλείνει” προς βορρά. Στο πάνω μέρος αυτού του επιπέδου υπάρχουν μικρά ρήγματα, υπάρχει μία τεκτονική πολυπλοκότητα εκεί, η οποία δίνει αυτούς τους μικρούς σεισμούς. Είναι ασθενείς δονήσεις αυτές, εκτιμώ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».




 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This