Ένα χρήσιμο μυστικό αποκαλύπτουν οι διατροφολόγοι σχετικά με ένα αγαπημένο φαγητό, τα μακαρόνια, και πώς αυτά μπορεί να μην είναι επικίνδυνα για τους διαβητικούς.
Οι άνθρωποι, λοιπόν, που πρέπει να προσέχουν το σάκχαρό τους και θέλουν να φάνε μακαρόνια πρέπει να τα μαγειρεύουν από την προηγούμενη ημέρα, καθώς και την επόμενη ημέρα μπορούν να τα καταναλώσουν, ακόμα και ξαναζεσταμένα.
Αυτή η διαδικασία μετατρέπει το απλό άμυλο σε ανθεκτικό άμυλο, μία ίνα για το έντερο που μπορεί να επιφέρει ισορροπία στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
Όταν τα ζυμαρικά κρυώνουν και ξαναζεσταίνονται πριν το γεύμα περιέχουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν διασπάται και ουσιαστικά γίνεται ίνα. Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν τον διαβήτη τύπου 2 ή να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξής του.