Καθηγήτρια Επιδημιολογίας: «Τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας μπορεί να φτάνουν τα 15.000»

Must Read

Σε εκτίμηση «βόμβα» αναφορικά με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας προχώρησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης Αθηνά Λινού, κάνοντας ταυτόχρονα σαφές ότι το κυριότερο μέλημα όλων πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των θεμάτων ψυχικής υγείας που θα ανακύψουν λόγω της επέλασης του ιού.

Η καθηγήτρια υπολόγισε σε 10.000 ίσως και 15.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία της εφαρμογής της καραντίνας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

«Είναι πλέον βέβαιο ότι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα. Μπορεί να είναι και 10.000 ή και 15.000. Μπορεί να είναι θετικό βέβαια αυτό, γιατί αυξάνονται οι άνθρωποι που δημιουργούν ανοσία και αντισώματα και κατ’ επέκταση θα αντιμετωπίσουμε λιγότερα κλινικά προβλήματα» υποστήριξε η κυρία Λινού.

Δείτε επίσης: Πολύ προσοχή στην οδήγηση! Οι «έκτακτες συνθήκες» κάνουν δύσκολη τη βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος

Μάλιστα, εξήγησε πως πράγματι υπάρχουν στατιστικά μοντέλα τα οποία χρησιμοποιούνται ώστε να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, με ενδεικτικό παράδειγμα τον υπολογισμό των 2.000-3.000 κρουσμάτων που έχει προκύψει από τα εργαστήρια, στα οποία υπήρξε η ίδια διευθύντρια παλαιότερα. Ωστόσο, η προσωπική της εκτίμηση είναι πως ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού ξεπερνά αυτά τα μεγέθη.

Τέλος, τόνισε πως το καίριο πρόβλημα και το στοίχημα είναι να κρατήσουμε το ηθικό της κοινωνίας ψηλά, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί σε ζητήματα που αφορούν στην ψυχική υγεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This