Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Πολύ προσοχή στην οδήγηση! Οι «έκτακτες συνθήκες» κάνουν δύσκολη τη βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος

Με προσοχή και υπευθυνότητα πρέπει να κινούνται οι πολίτες στους δρόμους την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, εφόσον χρειαστεί να βγουν από τα σπίτια τους για να μετακινηθούν, τονίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

«Πρέπει ως οδηγοί και χρήστες του δρόμου γενικότερα να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις μετακινήσεις μας. Η ατομική μας ευθύνη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγάλη. Το ίδιο μεγάλη είναι και η ευθύνη μας για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων» αναφέρει το ίδρυμα σε σχετική ανακοίνωση.

Στο σημαντικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, επισημαίνοντας ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μάς αφορά όλους και πρέπει να μας αφορά όλους.

«Είναι η στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο τη δική μας ασφάλεια και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, αλλά και την υγεία και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου» είπε αναφερόμενη στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ενημερωτικό υλικό

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ινστιτούτο έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) ενημερωτικό υλικό που αφορά τις αρχές ασφαλούς οδήγησης για τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι αυτή την περίοδο εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες εφοδιασμού της αγοράς και τη μεταφορά υλικών και προϊόντων που είναι απαραίτητα για το κοινωνικό σύνολο.

Δείτε επίσης: Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι Βολιώτες κάνουν… ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία

Αν και, λόγω των έκτακτων συνθηκών, το ινστιτούτο έχει αναστείλει τις εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές και νέους και αυτές που γίνονται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, συνεχίζει μέσα από το διαδίκτυο τις καμπάνιες του για την οδική ασφάλεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ