Πολύ προσοχή στην οδήγηση! Οι «έκτακτες συνθήκες» κάνουν δύσκολη τη βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος

Must Read

Με προσοχή και υπευθυνότητα πρέπει να κινούνται οι πολίτες στους δρόμους την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, εφόσον χρειαστεί να βγουν από τα σπίτια τους για να μετακινηθούν, τονίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

«Πρέπει ως οδηγοί και χρήστες του δρόμου γενικότερα να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις μετακινήσεις μας. Η ατομική μας ευθύνη για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγάλη. Το ίδιο μεγάλη είναι και η ευθύνη μας για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων» αναφέρει το ίδρυμα σε σχετική ανακοίνωση.

Στο σημαντικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, επισημαίνοντας ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο μάς αφορά όλους και πρέπει να μας αφορά όλους.

«Είναι η στιγμή που πρέπει να κοιτάξουμε όχι μόνο τη δική μας ασφάλεια και την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων, αλλά και την υγεία και την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου» είπε αναφερόμενη στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ενημερωτικό υλικό

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ινστιτούτο έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) ενημερωτικό υλικό που αφορά τις αρχές ασφαλούς οδήγησης για τους επαγγελματίες οδηγούς, οι οποίοι αυτή την περίοδο εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες εφοδιασμού της αγοράς και τη μεταφορά υλικών και προϊόντων που είναι απαραίτητα για το κοινωνικό σύνολο.

Δείτε επίσης: Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι Βολιώτες κάνουν… ταξίδι αναψυχής στην Τουρκία

Αν και, λόγω των έκτακτων συνθηκών, το ινστιτούτο έχει αναστείλει τις εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές και νέους και αυτές που γίνονται για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, συνεχίζει μέσα από το διαδίκτυο τις καμπάνιες του για την οδική ασφάλεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This