Ομερτά.
Αυτή είναι η μόνη λέξη που αντιστοιχεί στα όσα παρασκηνιακώς και σκοτεινά συμβαίνουν αυτές τις μέρες στα Τρίκαλα.
Οι έρευνες για τις συνθήκες της μοιραίας έκρηξης στο εργοστάσιο «Βιολάντα» τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας με θύματα 5 μανάδες, κινητοποίησε όλους προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης.
Βιολάντα: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι
Εκτός από τις άθλιες εικόνες με τους 3 συλληφθέντες να μεταφέρονται με 6 τζιπ στα υπόγεια του δικαστικού μεγάρου Τρικάλων για να μην τους προσεγγίσουν οι δημοσιογράφοι, οι μόνοι που βρέθηκαν χθες στα δικαστήρια, η εισαγγελέας τους άφησε ελεύθερους επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.
Πόρισμα δεν έχει συνταχθεί από την Πυροσβεστική και όπως επισημαίνουν επιτελείς της περιφερειακής διεύθυνσης της ΕΛΑΣ, «θα αργήσει πολύ αφού θα πρέπει η ίδια η Πυροσβεστική να καταγράψει πότε έλεγξε τα συστήματα ασφαλείας του εργοστασίου και σε ποια συμπεράσματα κατέληξε».
Πρόκειται για … λεπτομέρειες τις οποίες, πάντως, κάποιοι αστυνομικοί δεν ξεχνούν, όπως και ότι ο εργοστασιάρχης και οι συνεργάτες του μεταφέρθηκαν από πυροσβέστες στην εισαγγελία.
Δηλαδή για τους υποψιασμένους δεν είναι ευκρινής ο διαχωρισμός των διωκτών και των διωκόμενων.
Δείτε επίσης:
«Βιολάντα»: Με δάκρυα και βροχή το τελευταίο αντίο στη Σταυρούλα Μπουκουβάλα
Βουλή: Ενός λεπτού σιγή για τις πέντε εργάτριες της «Βιολάντα» και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

