Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι Ισχυρισμοί Τσαβούσογλου για συμφωνία με Τραμπ, ταπεινώνουν ΝΑΤΟ και ΕΕ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πριν από λίγο ο τούρκος υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου, ισχυρίστηκε πως υπάρχει συμφωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τραμπ, αναφορικά για το θέμα της Λιβύης.

Ο ισχυρισμός μεταδόθηκε επισήμως από τον προσωπικό λογαριασμό του τούρκου. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια διάψευση από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε κανένα επίπεδο. Εάν και εφόσον η εξέλιξη αυτή είναι αληθινή και όχι προπαγάνδα των τούρκων, προκύπουν τεράστια θέματα που εκθέτουν κυριολεκτικά τόσο την Νοτιοατλαντική συμμαχία αλλά και την ίδια την Ευρωπαΐκή Ένωση.

Είναι όμως και ράπισμα προσωπικά για τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος σήκωσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας πολύ ψηλά με αναφορά στο ΝΑΤΟ. Δηλαδή την ώρα που η Γαλλία καταγγέλλει την Τουρκία σε ανώτατο επίπεδο της συμμαχίας, ο Τραμπ, δηλαδή η κεφαλή της συμμαχίας, τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και προχωρά σε συνεργασία με την Τουρκία στη Λιβύη!

Δεν μιλάμε φυσικά για την Ευρωπαΐκή Ένωση. Αυτή την φαρσοκωμωδία όπως εξελίσσεται με την επιχείρηση «Ειρήνη», που έχει ταπεινωθεί από την Τουρκία σαν να μην υπάρχει.

Αναμένουμε λοιπόν εάν όντως ισχύει ο ισχυρισμός Τσαβούσογλου και πως ακριβώς θα υλοποιηθεί στην Λιβύη.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ