«Ινκόγκνιτο» στρατιωτική συνεργασία Γαλλίας-Κύπρου (video)

Must Read

Ηγετικό ρόλο αναλαμβάνει ο Εμανουέλ Μακρόν και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ μετά την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο Παρίσι, η Γαλλία αναβαθμίζει τη συνεργασία της με την Κύπρο και θέτει ως στόχο να τερματίσει την επιθετικότητα της Τουρκίας  και να… αφυπνίσει την ΕΕ.

«Η Ε.Ε πρέπει να τελειώνει με την επιθετικότητα της Τουρκίας και πρέπει να το κάνει με τους δικούς της όρους και όχι με όρους ενός τρίτου κράτους μέλους», είναι η προσέγγιση του Γάλλου Προέδρου, όπως μεταφέρει το ΣΙΓΜΑ, το οποίο σχολιάζει ότι τηρείται σιγή ιχθύος από την κυπριακή πλευρά.

Η κυπριακή ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Μακρόν θέλει ενιαία γραμμή των χωρών της Μεσογείου σε ενδεχόμενη Σύνοδο της ΕΕ για τις σχέσεις με την Τουρκία και προτίθεται να οργανώσει τους Med7 ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκίας, υποστηρίζοντας της κυρώσεις και μάλιστα πολύ ισχυρά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Μαρί της Κύπρου, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα στρατιωτικά πλοία, μεταξύ των οποίων και του Γαλλικού Ναυτικού που δρα έντονα στην περιοχή. Κάτι που είναι μεν δύσκολο να συμβεί, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικό αν τελικά ευοδωθεί.

Στρατιωτικά, τα γαλλικά ραντάρ νέας γενιάς πρόκειται να προωθηθούν προς αγορά στην Κύπρο, άλλωστε ο πρώην Υπουργός Άμυνας της Κύπρου είχε εργαστεί γι’ αυτό το θέμα, που θα σημαίνει καλύτερη παρακολούθηση της Κυπριακής ΑΟΖ. Επίσης, ο Μακρόν κινείται για συμφωνία μόνιμης παρουσίας του γαλλικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο του τετραμερούς αμυντικού σχήματος Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου.

Τέλος, ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι οι τουρκικές προκλήσεις και η τουρκική επιθετικότητα, δεν θα απομακρύνουν τη γαλλική TOTAL από την Κυπριακή ΑΟΖ, στην οποία θα επιστρέψει κανονικά στο πρόγραμμα γεωτρήσεων και ερευνών, μόλις το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.

Δείτε ακόμα:

Πύρινο μήνυμα του Μακρόν κατά της Τουρκίας, στα ελληνικά!

Ο Μακρόν «βάζει» πλάτη: «Μπορείτε να υπολογίζετε στη στήριξη της Γαλλίας» (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This