Αίσχος! Αγοράζουν σύστημα από την Ισπανία αντί να πάρουν το Ελληνικό της ΕΑΒ που είναι κορυφαίο!

Must Read

Η ΕΛ.ΑΣ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να βρει λύση στην αντιμετώπιση απειλών drone, για την προστασία τόσο της Βουλής αλλά και άλλων κυβερνητικών κτηρίων στην ευρύτερη περιοχή.
Όπως αναφέρει σε άρθρο της  η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεννόηση με την Βουλή, προχωράει στην υλοποίηση σχεδίου προμήθειας αντιdrone συστήματος.

 

 

Η αγορά θα γίνει από χρήματα που βρίσκονται στο Ταμείο της Βουλής και όχι από κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αγορά θα γίνει με τη διαδικασία του απορρήτου και για λόγους ασφαλείας αλλά και ταχύτητας υλοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται πως η ελληνική πλευρά είχε επαφές με Ισπανούς αξιωματούχους οι οποίοι έχουν αποκτήσει αντίστοιχο σύστημα έτσι ώστε να αποκτηθούν εμπειρίες και πληροφορίες με την τεχνολογία αυτή.Το αντιdroneσύστημα αφού θα εντοπίζει τις εκπομπές των drones και θα τα παρεμβάλλει απαγορεύοντας έτσι την πτήση τους.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να μην προστατευθεί μόνο η Βουλή αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών καθώς και άλλα κυβερνητικά κτήρια στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Υ.Γ

Η ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), η μεγαλύτερη κρατική αμυντική βιομηχανία από το 2018 και μετά από 20 χρόνια σχεδίασε και κατασκεύασε ένα δικό της προϊόν, το σύστημα Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ”.  Το radarτης ΕΑΒ εντοπίζει κινούμενους στόχους αποστάσεις πάνω από 1000 μέτρα και mini dronesσε αποστάσεις εντός κατοικημένης περιοχές στα 600-700 μέτρα (σε ύψος πτήσης 10 μ)

 

Για το radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” έχουν γραφεί τα τελευταία δυο χρόνια αρκετά άρθρα και έχουν γίνει σχετικές ερωτήσεις 3 κομμάτων στην Βουλή.

Δείχνει πως κανείς από τους αρμόδιους φορείς και τις εμπλεκόμενους υπηρεσίες, δεν είδαν και δεν διάβασαν τα άρθρα για το σύστημα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ. Σίγουρα κανείς όλως περιέργως δεν βρήκε τον χρόνο να δει τι κάνει το εν λόγω σύστημα και ποιες είναι οι δυνατότητές

Σύμφωνα  πάντα με το άρθρο από την ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, η ΕΛΑΣ για λογαριασμό της βουλής φαίνεται πως προχωράει μάλλον με απ’ευθείας ανάθεση, σε ξένη εταιρεία την προμήθεια συστημάτων αντιdrones.

Η απόφαση για την απόκτηση τέτοιων συστημάτων  είναι απόλυτα ορθή, παραμένει όμως ένα ερώτημα.

Επιθυμούμε ή όχι την στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ;

Θέλουμε ή δεν θέλουμε να προωθήσουμε δικά μας προϊόντα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν αντίστοιχα του εξωτερικού

Εκτιμούμε ότι για ένα τέτοιο σύστημα θα μπορούσε η κάλλιστα ΕΑΒ να συνεργαστεί με ελληνικές εταιρείες εγνωσμένης αξίας και ικανοτήτων ώστε να παρουσιάσουν ένα αμιγώς ελληνικό σύστημα…

Θα σας θυμίσουμε πως μια παρόμοια προσπάθεια συνεργασίας για την απόκτηση ενός ολοκληρωμένου συστήματος, είχε προταθεί στα πλαίσια της συμφωνία Ασφάλειας Εφοδιασμού και Πληροφοριών (SSI Agreement) των F-16, εγκρίθηκε από την Lockheed, αλλά κάποιο μαγικό χέρι την έκοψε στις υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ…
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δυνατότητες του radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” στην αποκάλυψη drones…
Nothing is too Small..for “TELEMACHUS” Radar.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This