«Όλα υπό έλεγχο», λέει το ΓΕΕΘΑ για τα κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί εντός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντικά μικρότερος ποσοστιαία από αυτόν της υπόλοιπης κοινωνίας

Must Read

Απολύτως διαχειρίσιμη είναι η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στον Ελληνικό Στρατό διαβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ, που τονίζει μάλιστα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, σε αντίθεση με την εικόνα που κάποια μέσα επιλέγουν να παρουσιάσουν.

Φυσικά δεν υπάρχει ούτε και εφησυχασμός, αφού στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν εφαρμόζονται απλά όλα τα μέτρα που έχει λάβει ο ΕΟΔΥ για όλη την ελληνική κοινωνία, αλλά έχουν ληφθεί και επιπρόσθετα, προκειμένου να διασφαλιστεί το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάτι το οποίο οι οργανωτικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σε θέση να εξασφαλίσουν σε συνθήκες πολύ χειρότερες από αυτές που επικρατούν αυτή τη στιγμή με την πανδημία ενός ιού, με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά κινδύνου σε μη ευπαθείς ομάδες.

Επιπλέον, πηγές του ΓΕΕΘΑ, που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό την τρομολαγνική προσέγγιση συγκεκριμένων μέσων, διευκρίνισαν στη «δημοκρατία» ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί εντός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι σημαντικά μικρότερος ποσοστιαία από αυτόν της υπόλοιπης κοινωνίας. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν μονάδες που να έχουν επιχειρησιακό πρόβλημα τόνιζαν με ιδιαίτερη έμφαση και συμπλήρωναν ότι κανένα μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων δεν νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Ακόμα όμως και στον αριθμό κρουσμάτων που έχει εντοπιστεί -και που οι πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν χθες θέλουν να είναι γύρω στα 700 συνολικά- η συντριπτική πλειονότητα είναι ασυμπτωματική. Φυσικά σε αυτό παίζουν ρόλο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανθρωπογεωγραφίας του στρατεύματος, που δεν έχουν απλώς μικρότερο μέσο ηλικίας και καλύτερη φυσική κατάσταση από τον μέσο όρο, αλλά έχουν και κάθε χρόνο ιατρικές εξετάσεις που δεν επιτρέπουν υποκείμενα νοσήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ακραία συμπτωματολογία.

Τονίζεται δε από το Πεντάγωνο ότι δεν υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων σε μονάδες της πρώτης γραμμής, εξέλιξη που θα προκαλούσε προβληματισμό. Όπου έχουν βρεθεί κρούσματα, έχουν απομονωθεί, χωρίς να υπάρχει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Χαρακτηριστικά μάλιστα για να διαβεβαιώσουν για τις δυνατότητες διαχείρισης του προβλήματος που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, και οι οποίες σαφώς υπερβαίνουν αυτές της πολιτικής κοινωνίας, έδειχναν στην πρόσφατη επιτυχή ολοκλήρωση της κατάταξης νεοσυλλέκτων.

Ζήτημα που έθεσε από το βήμα της Βουλής και η Φώφη Γεννηματά, ζητώντας ιδιαίτερη προσοχή και στη μεταφορά τους στις μονάδες τους που θα γίνει σε λίγο καιρό, η οποία -όπως διαβεβαιώνεται- έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, με ενδελεχή έλεγχο και όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This