Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε «υπέρ του φιλοχρίστου στρατού της Ελλάδος»

Το Σάββατο ο ΥΕΘΑ μαζί με τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο θα παρακολουθήσουν την κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδος - Αιγύπτου «Μέδουσα 10»

Με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ στην Αλεξάνδρεια, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αίγυπτο.

Ο υπουργός έλαβε ενδελεχή ενημέρωση από τον Μακαριώτατο για το έργο, την προσφορά και τις ιεραποστολές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε ολόκληρη την Αφρική.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης ευχήθηκε «υπέρ του φιλοχρίστου στρατού της Ελλάδος» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή της Μητέρας Πατρίδας στον Ελληνισμό της Αιγύπτου που κρατά ζωντανή την παρουσία της Ρωμιοσύνης και της Ορθοδοξίας στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις της Ελλάδος με την Αίγυπτο.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους των Πατριαρχικών Μουσείων και των Μνημείων των Πατριαρχών, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με συναντήσεις που είχε με στελέχη της ελληνικής κοινότητος Αλεξανδρείας.

Αύριο, Σάββατο, ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο θα παρακολουθήσει την κοινή διακλαδική άσκηση Ελλάδος – Αιγύπτου «Μέδουσα 10», στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρείας.

Εκτός από τμήματα των ελληνικών και των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, στην άσκηση συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων από την Κύπρο, τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ