Ανοιχτά όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα για το ΠΝ, αλλά οι λεπτομέρειες… σκόνταψαν στο «απόρρητο»

Top secret!

Must Read

Όλες οι επιλογές για τον εξοπλισμό του Πολεμικού μας Ναυτικού είναι στο τραπέζι, καθώς δεν έχει απορριφθεί καμία, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Αυτό ήταν και το πιο σαφές από όσα είπε για το θέμα, μιας και τα υπόλοιπα τα… έντυσε με τη λέξη «απόρρητο», άρα δεν έδωσε και περισσότερες λεπτομέρειες.

«Δεν έχουν μέχρι σήμερα απορριφθεί εξοπλιστικά προγράμματα προμήθειας διαφόρων οπλικών συστημάτων ή μέσων, από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού», ήταν συγκεκριμένα η απάντηση στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργο Φραγγίδη με θέμα της ερώτησης: «Άμεση ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού».

Παράλληλα ο ΥΕΘΑ γνωστοποίησε ότι «υφίστανται εγκεκριμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις, ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση αντίστοιχων εξοπλιστικών υποπρογραμμάτων, τα επιμέρους στοιχεία των οποίων, φέρουν διαβάθμιση ασφαλείας “ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ” και συνεπώς δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας».

Και συνέχισε: «Βασική επιδίωξη και διαρκής μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με τα Γενικά Επιτελεία και μέσα από τις διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ), είναι η δημιουργία σύγχρονων,ισχυρών και ευέλικτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), με υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα,ικανών να αποτελούν αξιόπιστη δύναμη αποτροπής και άμεσης αντίδρασης».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε με τον ίδιο τρόπο (περί απορρήτου δηλαδή) σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ναυπηγήσει εθνικό πολεμικό πλοίο».

Ο Υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ, αξιολογεί διαρκώς το ερευνητικό πρόγραμμα σχεδίασης Ελληνικού Πολεμικού Πλοίου σε συνάρτηση με τις τρέχουσες εξελίξεις, την κείμενη νομοθεσία και τις υφιστάμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις. Περαιτέρω στοιχεία δεν δύνανται να αποδεσμευθούν, μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του “ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ”».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This