«Μπήκαν» οι υπογραφές για την αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Rafale»!

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμεση παράδοση και το χαμηλό κόστος

Must Read

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου περνάει σε λίγη ώρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί η οποία συναντάται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνέχεια των επαφών της με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale

Η σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της κατασκευάστριας εταιρείας «Dassault Aviation» αφορά την προμήθεια έξι καινούργιων και δώδεκα μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου «Rafale» και συναφών ειδών και υπηρεσιών.

Πρόκειται για 4 μονοθέσια καινούργια αεροσκάφη και 2 διθέσια καινούργια αεροσκάφη, 10 μονοθέσια μεταχειρισμένα αεροσκάφη και 2 διθέσια μεταχειρισμένα αεροσκάφη μαζί με την εφοδιαστική υποστήριξη, τα ανταλλακτικά, τον επίγειο εξοπλισμό υποστήριξης, την εκπαίδευση κ.ά.

Τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται από τον Ιούλιο φέτος και με ρυθμό ενός ανά μήνα.

Τα έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν την άνοιξη του 2022, ενώ τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα θα παραληφθούν στις αρχές του 2023.

Άμεση παράδοση και χαμηλό κόστος

Η συγκεκριμένη επιλογή που περιλαμβάνει και μεταχειρισμένα αεροσκάφη, έγινε διότι ήταν η άμεση παράδοση, ώστε να αυξηθεί σε μικρό χρονικό διάστημα η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το μειωμένο κόστος ώστε να διατεθούν πόροι και σε άλλα οπλικά συστήματα των τριών κλάδων που είναι αναγκαία.

Το κόστος της αγοράς των 18 Rafale ανέρχεται σε 2,32 δισ. Σε αυτό το ποσό υπολογίζονται 1,92 δισ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα αεροσκάφη και επιπλέον 400 εκατ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα όπλα που φέρουν.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης, οι πρώτοι 4 πιλότοι και 30 τεχνικοί της Πολεμικής Αεροπορίας ταξιδεύουν στη Γαλλία για εκπαίδευση κάτι που θα συνεχιστεί (ανα μήνα) και τους επόμενους μήνες.

Το «Rafale» είναι ένα αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων και αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο και αξιόμαχο διαθέτει η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, ενώ παράλληλα μπορεί να μεταφέρει τα ειδικά οπλικά συστήματα που διαθέτει ήδη η Πολεμική Αεροπορία χωρίς να χρειαστούν τροποποιήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This