Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Διευρυμένη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ελλάδας ετοιμάζει ο Ερντογάν

Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για να μην υπάρχουν δικαιολογίες

Οι τελευταίες κινήσεις του Ερντογάν που κάποιοι προσπαθούν να τις υποβιβάσουν σε «απλές προκλήσεις», συνιστούν προετοιμασία πολεμικής ενέργειας.

Πέραν τις προφανούς παραβίασης όχι μόνο των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά της ίδιας της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, στρατιωτικοί αναλυτές παρατηρούν ότι οι συντονισμένες ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων παραπέμπουν σε χαρτογράφηση και προετοιμασία ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης του Ερντογάν κατά της Ελλάδας.

Η επιχείρηση αυτή σύμφωνα με τις κινήσεις των τούρκων, εστιάζεται σε διπλή απειλή τόσο για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και για τον Έβρο. Η κίνηση του Τσεσμέ ήταν στην ουσία βυθομέτρηση και χαρτογράφηση του βυθού στην καρδιά του Αιγαίου, για την προώθηση τουρκικών υποβρυχίων.

Αποβατικές ασκήσεις της Τουρκίας

Αυτή είναι και η κυρία κίνηση η οποία θα επιτρέψει στα τουρκικά υποβρύχια να κινηθούν  αποκόπτοντας την προσέγγιση του Ελληνικού στόλου στο ανατολικό Αιγαίο σε περίπτωση απειλής. Ο «αόρατος εχθρός» δηλαδή θα ελλοχεύει στην καρδιά του Αιγαίου προκειμένου να χτυπήσει τα πλοία του πολεμικού ναυτικού τα οποία θα κατευθύνονται ανατολικά για να ενισχύσουν την άμυνα στο ανατολικό θαλάσσιο μέτωπο. Διπλή ενέργεια, εάν την συνδυάσουμε με τις αποβατικές ασκήσεις που έχουν διενεργήσει οι τούρκοι, με μοντέλο που παραπέμπει σε απόπειρα απόβασης στην Χίο.

Απειλή και στον Έβρο

Τουρκική άσκηση εισβολείς Έβρος
Στιγμιότυπα από τις ασκήσεις εισβολής που έδωσε η ίδια η Τουρκία στην δημοσιότητα

Η πτήση του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο εισήλθε ανενόχλητο όχι μόνο στον ελληνικό εναέριο χώρο αλλά έφτασε μέχρι την Αλεξανδρούπολη, εισερχόμενο 16 χλμ εντός ελληνικής κυριαρχίας, δεν ήταν μία απλή πρόκληση. Αλλά μία κατασκοπική πτήση προκειμένου να καταγραφούν οι γραμμές άμυνας και η παρούσα θέση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Οι πρόσφατες κινήσεις με την παράνομη είσοδο τούρκων δήθεν γκιουλενιστών οι οποίοι έλαβαν μάλιστα άμεσης υποστήριξης από υπόπτους κύκλος της μειονότητας, πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί ως κατασκοπική επιχείρηση και όχι ως προσφυγικό κύμα.
Η χαρτογράφηση του πιθανού πεδίου μάχης μέχρι την Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με τις ασκήσεις διέλευσης του Έβρου από τον τουρκικό στρατό δείχνει ότι εκπονείται σχέδιο εισβολής και στον Έβρο.

Την ώρα λοιπόν που εμείς βαυκαλιζόμαστε με δήθεν διερευνητικές συνομιλίες, οι τούρκοι ετοιμάζουν το πεδίο για να πιέσουν στρατιωτικά, οπότε αυτή το επιθυμούν. Η κίνηση του Τσεσμέ είναι η πλέον ανησυχητική και πραγματικά πρωτοφανής.

Όπως πρωτοφανής είναι και η ανοχή της Ελλάδας. Πέρα από τα προφανή, ότι το Τσεσμέ δεν θα έπρεπε ποτέ να προσεγγίσει το κεντρικό Αιγαίο και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας θα έπρεπε να καταρριφθεί ακόμα κι αν εισήλθε ως «νατοϊκό», η απουσία οποιασδήποτε αποτρεπτικής δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία, προκαλεί ανησυχία.

Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να συνέλθει, να ξυπνήσει, αλλά κυρίως η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη απελευθέρωσης των κανόνων εμπλοκής. Εάν προσέλθεις στο τραπέζι άοπλος την ώρα που ο άλλος έχει πιστόλι, θα οδηγηθείς σε εθνική καταστροφή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ