Η κοινή άσκηση Ελλάδας, Γαλλίας και Κύπρου – Αυτά βλέπει ο Ερντογάν και έχει χάσει τον ύπνο του

Η διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο

Must Read

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας QUAD (Quadripartite Initiative) διεξήχθη άσκηση με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Γαλλίας και της Κύπρου.

Η Ελλάδα συμμετείχε με τη φρεγάτα «Ναβαρίνον», η Γαλλία με την φρεγάτα «Auvergne» ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «Ιωαννίδης», ένα σκάφος της ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

Σκοπός της άσκησης ήταν η προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών μονάδων και κατά την διάρκεια της εκτελέστηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης (Search and Rescue), επικοινωνιών καθώς και προχωρητικοί ελιγμοί.

Η πρωτοβουλία QUAS αναφέρεται στη συλλογική πρόθεση και δέσμευση Γαλλίας, Ελλάδας, Ιταλίας και Κύπρου στην εφαρμογή και στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και στην προαγωγή και διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και στη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This