Δευτέρα 26/7/2021

Επαναπατρίστηκαν τα οστά του Ήρωα Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή

Πρωτοστάτησε στην τριήμερη, άνιση μάχη που δόθηκε εναντίον καταδρομέων του τουρκικού στρατού

47 χρόνια μετά την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο επαναπατρίστηκαν τα οστά του Ήρωα Αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, Διοικητή της 181 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή.

Τα λείψανα του Ήρωα παραδόθηκαν στις κόρες του, Μαρία και Αφροδίτη, για να τα κηδεύσουν με τις δέουσες τιμές αύριο στη γενέτειρά του Θεσσαλονίκη. Τα οστά του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν μέσα από το έργο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων.

Η τελετή παράδοσης των λειψάνων του Ήρωα Καλμπουρτζή έγινε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και υπερηφάνειας.

Μετά την επέλαση του Αττίλα, ο Καλμπουρτζής πρωτοστάτησε στην τριήμερη, άνιση μάχη που δόθηκε εναντίον καταδρομέων του τουρκικού στρατού στη διάβαση Συγχαρί-Μπέλα Πάις. Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπολεμιστών του, ο Καλμπουρτζής έβαλε από προωθημένη θέση εναντίον του εχθρού για να καλύψει την ασφαλή αποχώρηση των στρατιωτών του και έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος μαζί με άλλους τριάντα επτά άντρες, που τον ακολούθησαν στον θάνατο και στις ηρωικές σελίδες της Ιστορίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ