Περίσσιο θράσος! Οι Τούρκοι έκαναν δικό τους το τεμάχιο «7», το παρουσίασαν στον ΟΗΕ και έστειλαν ξανά το Γιαβούζ

Must Read

Η τουρκική κυβέρνηση κυκλοφόρησε χθες τη δήλωση-αντίδραση του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, αναφορικά με την υπογραφή συμβάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις εταιρείες ΕΝΙ και TOTAL για το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!

Στις 19 Σεπτέμβρη, ο Ακσόι είχε δηλώσει πως μέρος του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, αλλά το θέμα είχε μείνει στα… προφορικά και δεν είχε προκαλέσει ανησυχία, αφού όπως έλεγαν οι Λατίνοι… τα λόγια πετούν (ή εξανεμίζονται, αν προτιμάτε). Ωστόσο, αυτές οι δηλώσεις παρουσιάστηκαν και γραπτώς στον ΟΗΕ, μετά το επίσημο αίτημα του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου, να κυκλοφορήσουν ως μέρος των θεμάτων 41 (Κυπριακό) και 74 (Δίκαιο της Θάλασσας).

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος είχε οριοθετήσει την ΑΟΖ της, αγνοώντας τα νόμιμα δικαιώματα των τ/κ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε: «Η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου δεν έχει αντιληφθεί την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα», σημείωνε, αναφορικά με τις κινήσεις της κυπριακής κυβέρνησης, ενώ απηύθυνε και προειδοποιήσεις προς τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Και το Γιαβούζ επιστρέφει στο τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σε μια ακόμα προσπάθεια «γκριζαρίσματος» ζωνών και ενίσχυσης της παραλογισμού για το τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία εκδίδει κι άλλη παράνομη NAVTEX. Η εντολή επαναφέρει εσπευσμένα το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», το οποίο αποστέλλει ακριβώς στο τεμάχιο 7!

Σύμφωνα με πληροφορίες του offsite.com.cy, το Γιαβούζ αυτή τη στιγμή βρίσκεται ανοιχτά της Πάφου και κατευθύνεται προς το έτερο γεωτρύπανο της χώρας, το Φατίχ.

Σύμφωνα με την NAVTEX 1109/19, το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας συνοδευόμενο από τα σκάφη ERTUĞRUL, OSMAN και ORHAN θα βρεθεί εντός της περιοχής αυτή για το χρονικό διάστημα 6 Οκτωβρίου με 10 Ιανουαρίου 2020.

TURNHOS N/W: 1109/19 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 03-10-2019 11:28)

TURNHOS N/W : 1109/19
MEDITERRANEAN SEA
DRILLING OPERATIONS, BY YAVUZ, ERTUĞRUL, OSMAN AND ORHAN FROM 062100Z OCT 19 TO 102100Z JAN 20 IN AREA BOUNDED BY;
33 59.40 N – 032 10.83 E
34 01.40 N – 032 10.82 E
34 01.42 N – 032 13.23 E
33 59.40 N – 032 13.25 E
WIDE BERTH REQUESTED.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This