Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Άθλιος εκβιασμός Σοϊλού: Σταματήστε να «αγκαλιάζετε» γκιουλενιστές και θα σταματήσουμε να στέλνουμε μετανάστες

Εκβιαστική προειδοποίηση προς την Ελλάδα φαίνεται πως έστειλε η Τουρκία μέσω των Ευρωπαίων αξιωματούχων, που την επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Θυμάστε τους… τεμενάδες που ακούσαμε από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ; Ε, φαίνεται πως αφού ευχαρίστησε τους Τούρκους, ο Γερμανός αξιωματούχος άκουσε και τα παραπονάκια τους…

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές, αν θέλει να μειώσουμε τις ροές», διαμήνυσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη.

Εκτός του ότι ζήτησε πιο τακτική και γρήγορη ροή των κεφαλαίων για τους πρόσφυγες (δηλ. λεφτά), η Τουρκία μετέφερε και το μήνυμά της προς την Αθήνα. «Αν η Ελλάδα σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές και τους στέλνει πίσω στην Τουρκία, τότε η μεταναστευτική ροή προς τα νησιά του Αιγαίου θα μειωθεί», φέρεται να είπε η Άγκυρα στην Ε.Ε., ρίχνοντας την ευθύνη για την αύξηση του κύματος των μεταναστών στην Ελλάδα στην πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας απέναντι στους  διωκόμενους γκιουλενιστές, παρέχοντας καταφύγιο ή ακόμη και άσυλο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ζήτησε επίσης, σύμφωνα πάντα με «Μιλιέτ», προκειμένου να ενισχυθεί η ευρω-τουρκική συνεργασία στο καυτό θέμα της μετανάστευσης, μεγαλύτερη επικοινωνία με τα ελληνικά νησιά καθώς επίσης και περισσότερα σκάφη και υλική βοήθεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ