Τουρκική άσκηση με σενάριο «ολοκληρωτικού πολέμου» (Total War) κατά της Ελλάδος

Must Read

Πόλεμο με την Ελλάδα μάλλον… ονειρεύονται οι Τούρκοι, αφού στη μεγάλη άσκηση των τουρκικών σωμάτων ασφαλείας «Ανατολική Μεσόγειος 2019», που θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 20 Νοεμβρίου, θα δοκιμαστεί σενάριο «ολοκληρωτικού πολέμου» (Τοtal War) κατά της χώρας μας.

Αντικειμενικός σκοπός του τουρκικού στρατού, αλλά και της Άγκυρας, είναι να δοκιμαστούν όλα τα πιθανά σενάρια εμπλοκής της σε οποιαδήποτε απειλή κατά των συμφερόντων της.

Δείτε επίσης: Oι ΗΠΑ προς Τουρκία: «Επικίνδυνες οι γεωτρήσεις σας – Μείνετε μακρυά από την Ελλάδα»

Και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα γίνει και η σχετική επίδειξη ισχύος… Το τουρκικό Ναυτικό θα κινητοποιήσει 32 πολεμικά πλοία, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πεζοναύτες και τις μονάδες των SAT-SAS θεωρητικά εναντίον της Ελλάδας, αλλά και άλλων δυνάμεων δευτερευόντως, για την επικράτηση και την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο τουρκικός στρατός, από την πλευρά του, θα συμμετάσχει με επιθετικά και μεταγωγικά ελικόπτερα, ενώ η Αεροπορία με μαχητικά F-16 και F-4, ιπτάμενα ραντάρ, μεταγωγικά αεροσκάφη.

τουρκική άσκηση

Η στρατο-χωροφυλακή με ελικόπτερα και ομάδες έρευνας και διάσωσης και η ακτοφυλακή με ταχύπλοα και κορβέτες.

Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ομάδες πολιτικής προστασίας και… τα μισά υπουργεία της γείτονος: το υπουργείο εσωτερικών, το υπουργείο υγείας, το υπουργείο εμπορίου, το υπουργείο μεταφορών και υποδομών, η ερυθρά ημισέληνος και άλλοι θεσμοί (ακαδημαϊκοί και μη)!

Η τουρκική άσκηση διεξάγεται αμέσως μετά την ελληνική «Μέδουσα».

Την επίδειξη δύναμης έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν 40 παρατηρητές από τις εξής χώρες: Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλία, Γεωργία, Ιταλία, Κουβέιτ, Μεξικό και Κατάρ.

Επίσης, θα συμμετάσχουν δύο επιτελικοί αξιωματικοί από Ρουμανία και πολεμικά πλοία από Βουλγαρία, Πακιστάν και Ρουμανία, ένα υποβρύχιο από Ιταλία και δύο αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας: ένα από Πακιστάν και το άλλο από τις ΗΠΑ. Το Πακιστάν θα στείλει και μια αμφίβια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων και η Ιορδανία μια ομάδα. Μάλιστα, θα συμμετάσχουν μονάδες του ΝΑΤΟ.

Τουρκική άσκηση

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This