8-8-2020

Ξεκινούν(;) οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά την αναβολή λόγω μεταναστευτικού

Αρχίζουν οι ετήσιες τακτικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, με το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων να συνεδριάζει πιθανότητα σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να κρίνει τους ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κρισιμότητα της κατάστασης στο Μεταναστευτικό, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να σφραγιστούν τα σύνορα στον Έβρο και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επέβαλε οι κρίσεις να μετατεθούν για λίγες ημέρες, αν και παραμένουν οι ημερομηνίες εντός του χρονικού περιθωρίου που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Δείτε επίσης: ΕΚΑΜ vs Γκρίζων Λύκων στον Έβρο – 1 δικός μας για 100 δικούς τους (video)

Είθισται να ξεκινούν την 1η Μαρτίου και να ολοκληρώνονται εντός των επομένων ημερών. Η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 3 Μαρτίου, αλλά τελικώς αναβλήθηκε εξαιτίας της κινητικότητας για την απόκρουση της επίθεσης από την Τουρκία με «όπλο» τους μετανάστες.

Οι έκτακτες αυτές συνθήκες, που αποδεικνύονται και από τη μετάθεση έστω για λίγες ημέρες των κρίσεων των ανώτατων αξιωματικών, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και ως κριτήριο για τις επιλογές, είτε αυτές αφορούν προαγωγές είτε αποστρατείες. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβάλλεται να απομονώσει φωνές που θέλουν διώξεις για λόγους καθαρά εκδίκησης, ακόμη και από φερόμενους ως «δεξιούς» αποστράτους, και να κρίνει βάσει αντικειμενικών κριτηρίων. Κυριακή κοντή γιορτή…

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ