Σάββατο 19/6/2021

Σοκαριστικό βίντεο: Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο!

Δεν σταματούν οι προκλήσεις της Τουρκίας με τους πρόσφυγες στα σύνορα με τον Έβρο. Η Άγκυρα έβαλε μέχρι και τεθωρακισμένο για να ρίξει τον φράχτη, ενώ νωρίτερα ανάγκαζαν μετανάστες να φωνάζουν «Τουρκία, Τουρκία», «Ζήτω η Τουρκία».

Νέα βίντεο ντοκουμέντα αποτυπώνουν με την προκλητική τακτική που ακολουθεί η Τουρκία στα σύνορα στον Έβρο. Στο νέο βίντεο καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, της Τουρκίας, που προσπαθεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Στην συνέχεια του βίντεο μπορεί να δει κάποιος άνδρες του Ελληνικού Στρατού να έχουν μεταβεί στο σημείο και να ενισχύουν τον φράχτη.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ένα από τα τούρκικα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», το οποίο είναι για την επιτήρηση της μεθορίου το καλοκαίρι του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%. Το θωρακισμένο όχημα διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Το «HIZIR/ATES» έχει ραντάρ επιτήρησης, ηλεκτροπτικό αισθητήρα, σύστημα εντοπισμού πυρών και συστήματα επικοινωνιών. Το Hizir είναι όχημα 4 x 4, κατηγορίας MRAP (Mini-Resistance Armor Protected), το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις και εκδόσεις. Στην βασική έκδοση μεταφοράς προσωπικού το όχημα μπορεί να μεταφέρει συνολικά εννέα (9) άτομα. Είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Cummins, έξι κυλίνδρων, 8.900 κυβικών εκατοστών, συνολικής ισχύος 400 ίππων στις 2.100 στροφές το λεπτό. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 700 χιλιόμετρα.

Μετανάστες φωνάζουν «Τουρκία – Τουρκία»

Νωρίτερα, νέο βίντεο έδειξε πώς συντηρείται η προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. μια ομάδα νεαρών μεταναστών έχει συγκεντρωθεί σε σημείο που απέχει λίγο μόλις μέτρα από την τουρκική πλευρά των συνόρων με την Ελλάδα στις Καστανιές.

Οι μετανάστες έχοντας λάβει οδηγίες από μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, επευφημούν το τουρκικό κράτος φωνάζοντας εν χορώ «Τουρκία – Τουρκία». Ο ρεπόρτερ πέφτει, μάλιστα, στο έδαφος ώστε να μην φαίνεται στο πλάνο, έχοντας δίπλα του το μικρόφωνο, ώστε να μεταδίδονται καθαρά οι φωνές των καθοδηγουμενων μεταναστών.

Μόλις το τηλεοπτικό γύρισμα τελειώνει, όπως φαίνεται στις εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο, οι μετανάστες αγκαλιάζουν και φιλάνε τον τούρκο ρεπόρτερ ενώ στο βάθος μπορείτε να παρατηρήσετε τις φωτιές και τους καπνούς από την ανταλλαγή δακρυγόνων στο φυλάκιο των Καστανιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ