Σοκαριστικό βίντεο: Οι Τούρκοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τον φράχτη με τεθωρακισμένο!

Must Read

Δεν σταματούν οι προκλήσεις της Τουρκίας με τους πρόσφυγες στα σύνορα με τον Έβρο. Η Άγκυρα έβαλε μέχρι και τεθωρακισμένο για να ρίξει τον φράχτη, ενώ νωρίτερα ανάγκαζαν μετανάστες να φωνάζουν «Τουρκία, Τουρκία», «Ζήτω η Τουρκία».

Νέα βίντεο ντοκουμέντα αποτυπώνουν με την προκλητική τακτική που ακολουθεί η Τουρκία στα σύνορα στον Έβρο. Στο νέο βίντεο καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής, φαίνεται ένα τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, της Τουρκίας, που προσπαθεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει.

Στην συνέχεια του βίντεο μπορεί να δει κάποιος άνδρες του Ελληνικού Στρατού να έχουν μεταβεί στο σημείο και να ενισχύουν τον φράχτη.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ένα από τα τούρκικα οχήματα τύπου «HIZIR/ATES», το οποίο είναι για την επιτήρηση της μεθορίου το καλοκαίρι του 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%. Το θωρακισμένο όχημα διαθέτει ισχυρό κινητήρα, εξαιρετική ικανότητα αναρρίχησης και ανεξάρτητο «κλείδωμα/εμπλοκή» διαφορικών.

Το «HIZIR/ATES» έχει ραντάρ επιτήρησης, ηλεκτροπτικό αισθητήρα, σύστημα εντοπισμού πυρών και συστήματα επικοινωνιών. Το Hizir είναι όχημα 4 x 4, κατηγορίας MRAP (Mini-Resistance Armor Protected), το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικές διαμορφώσεις και εκδόσεις. Στην βασική έκδοση μεταφοράς προσωπικού το όχημα μπορεί να μεταφέρει συνολικά εννέα (9) άτομα. Είναι εφοδιασμένο με κινητήρα της Cummins, έξι κυλίνδρων, 8.900 κυβικών εκατοστών, συνολικής ισχύος 400 ίππων στις 2.100 στροφές το λεπτό. Επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χιλιόμετρα την ώρα και εμβέλεια 700 χιλιόμετρα.

Μετανάστες φωνάζουν «Τουρκία – Τουρκία»

Νωρίτερα, νέο βίντεο έδειξε πώς συντηρείται η προπαγάνδα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. μια ομάδα νεαρών μεταναστών έχει συγκεντρωθεί σε σημείο που απέχει λίγο μόλις μέτρα από την τουρκική πλευρά των συνόρων με την Ελλάδα στις Καστανιές.

Οι μετανάστες έχοντας λάβει οδηγίες από μέλη τηλεοπτικού συνεργείου, επευφημούν το τουρκικό κράτος φωνάζοντας εν χορώ «Τουρκία – Τουρκία». Ο ρεπόρτερ πέφτει, μάλιστα, στο έδαφος ώστε να μην φαίνεται στο πλάνο, έχοντας δίπλα του το μικρόφωνο, ώστε να μεταδίδονται καθαρά οι φωνές των καθοδηγουμενων μεταναστών.

Μόλις το τηλεοπτικό γύρισμα τελειώνει, όπως φαίνεται στις εικόνες που καταγράφηκαν με κινητό τηλέφωνο, οι μετανάστες αγκαλιάζουν και φιλάνε τον τούρκο ρεπόρτερ ενώ στο βάθος μπορείτε να παρατηρήσετε τις φωτιές και τους καπνούς από την ανταλλαγή δακρυγόνων στο φυλάκιο των Καστανιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This