Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Νέα επιθετική ενέργεια των Τούρκων! Κατέθεσαν συντεταγμένες ΑΟΖ που… καταπατούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των Τούρκων. Μια μέρα πριν την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι γείτονές μας απέδειξαν για… χιλιοστή φορά πως δεν καταλαβαίνουν από πρωτόκολλα και κατέθεσαν συντεταγμένες που καλύπτουν την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το θέμα ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω του λογαριασμού του στο facebook.

«Η μονομερής κατάθεση συντεταγμένων από την Τουρκία που καλύπτουν προκλητικά την ελληνική υφαλοκρηπίδα, η οποία έγινε γνωστή παραμονή της εθνικής μας επετείου, αποτελεί απαράδεκτη κλιμάκωση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών απέναντι στην Ελλάδα», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει θέση και να θέσει το ζήτημα αυτό στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την ελπίδα να επιβληθούν κυρώσεις στην χώρα του Ερντογάν.

 «Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Οποιαδήποτε ενέργεια κατάθεσης συντεταγμένων από την Ελλάδα, πρέπει να συνοδευτεί από σαφές ευρωπαϊκό μήνυμα στην Τουρκία ότι ως εδώ και μη παρέκει», είπε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ