ΑΡΧΙΚΗΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΑΜΥΝΑΣτην «πρώτη γραμμή» του Αιγαίου με... μαχητικό, ο Αρχηγός ΓΕΑ για την Πρωτοχρονιά

Στην «πρώτη γραμμή» του Αιγαίου με… μαχητικό, ο Αρχηγός ΓΕΑ για την Πρωτοχρονιά

Επισκέφθηκε μονάδες καίριας σημασίας

Με σκοπό την ανταλλαγή ευχών και την έμπρακτη στήριξη του προσωπικού που υπηρετεί στα ακριτικά νησιά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2025 επισκέψεις με… μαχητικό, σε μονάδες καίριας σημασίας στο Αιγαίο.

Επιθεώρηση σε Λήμνο και Σκύρο

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Αρχηγού ήταν η 130 Σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής, Σμήναρχος (Ι) Ευστάθιος Βαγενάς. Στη συνέχεια, ο Αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης μετέβη στη Σκύρο, στην 135 Σμηναρχία Μάχης, όπου τον υποδέχθηκε ο Σμήναρχος (Ι) Χρήστος Κοντσές. Οι επισκέψεις αυτές στις δύο στρατηγικές Σμηναρχίες Μάχης υπογραμμίζουν την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας στην καρδιά του Αιγαίου.

Επαφή με το προσωπικό και τα πληρώματα επιφυλακής

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις μονάδες, ο Αρχηγός ΓΕΑ συνομίλησε με το προσωπικό των Σμηναρχιών, καθώς και με τα στελέχη της 7ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης και της 22ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνάντησή του με τους Ιπταμένους και τους Τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής (readiness), οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την προστασία του εθνικού εναέριου χώρου.

Στήριξη στις νέες τεχνολογίες και τα μέσα έρευνας – διάσωσης

Ο Αντιπτέραρχος Γρηγοριάδης επισκέφθηκε επίσης το κλιμάκιο του συστήματος μη επανδρωμένων αεροσκαφών UAV–HERON I, ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις επιτήρησης και αντάλλαξε ευχές με το πλήρωμα του ελικοπτέρου ετοιμότητας. Με την παρουσία του, ο Αρχηγός ΓΕΑ εξήρε το υψηλό ηθικό και τον επαγγελματισμό των στελεχών που, ακόμη και τις ημέρες των εορτών, παραμένουν στις επάλξεις για την ασφάλεια της χώρας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης