Παρασκευή 7/5/2021

Προκλήσεις χωρίς προηγούμενο από τον «σουλτάνο»: Πέρα από Δωδεκάνησα και Θράκη, διεκδικεί και τα… 3/4 της Κρήτης!

Με «τσαμπουκάδες» και μπαράζ δημοσιευμάτων που αναπαράγουν τις διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, απαντά η Τουρκία στην καταδίκη από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης της παραβατικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει συστηματικά.

Αμέσως μετά την κοινή δήλωση-χαστούκι στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν από τους «27», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της γείτονος, Χακίμ Ακσόι, σε γραπτή ανακοίνωσή του, τη χαρακτηρίζει «παράδειγμα ενός στείρου λόγου που επαναλαμβάνεται και δεν εξυπηρετεί κανέναν σκοπό» και προσθέτει ότι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. «παραμένουν όμηροι των παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νοτίου Κύπρου».

Κοινώς, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

«Αυτή η νοοτροπία, η οποία είναι αδιάφορη απέναντι στις καλοπροαίρετες προσπάθειες της Τουρκίας και παραμένει όμηρος των άδικων και παράνομων αξιώσεων της Ελλάδας και της “ελληνοκυπριακής διοίκησης νοτίου Κύπρου” δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να συμβάλει στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσω του εκπροσώπου του, κουνάει το… δάκτυλο στην Ε.Ε., συμβουλεύοντάς την «αντί με το πρόσχημα της αλληλεγγύης να μετατρέπεται τυφλά σε εκπρόσωπο της “ελληνοκυπριακής διοίκησης νοτίου Κύπρου”, να ενεργεί με κοινή λογική και να λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και της “ΤΔΒΚ”, στη βάση του διεθνούς δικαίου».

«Τουρκική επικράτεια» και η Κρήτη

Την ίδια στιγμή, ο τουρκικός Τύπος συνέχισε τα ανθελληνικά δημοσιεύματα, διεκδικώντας ακόμη και… σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη!

Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Βατάν» κυκλοφόρησε το Σάββατο με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και χάρτη που εμφανίζει τα 3/4 της Κρήτης και αρκετά ακόμη ελληνικά νησιά ως «τουρκική επικράτεια». Το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε συνέχεια της ανάρτησης περίπου 100 τουρκικών MKO, οι οποίες, προφανώς καθοδηγούμενες από το καθεστώς Ερντογάν, ανέφεραν πως θα υποβάλλουν προσφυγές διεθνώς, εγείροντας θέμα διεκδίκησης της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και της Θράκης.

«Η υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε, απαντώντας στις τουρκικές προκλήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα, η Ελλάδα θα συνεχίζει να αποτελεί δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα μας είναι προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ