Δώστε χρήμα στον λαό!

Must Read

Τι μπορεί να γίνει με τους ευρωπαϊκούς παράδες που (υποτίθεται ότι) θα δοθούν στην Ελλάδα; Ακολουθεί ρεαλιστική πρόταση…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

3 2 δισ. που θέλει να μοιράσει το κράτος μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων είναι περίπου 3.200 ευρώ ανά κάτοικο. Ανά οικογένεια 10.000-11.000 ευρώ. Ένας ετήσιος μισθός για τη συντριπτική πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.

Αντί να τα δώσουμε σε έναν άσχετο με την πραγματική οικονομία νομπελίστα να τα διαχειριστεί ή να τα πάρουν η Μακίνσεη και οι δικηγόροι, να κάνουμε το εξής. Να μοιραστούν τσεκ ανά νοικοκυριά με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Οι ολιγότερο πλούσιοι να πάρουν πολλά και οι πλούσιοι (λέμε τώρα, για τα ελληνικά μέτρα…) δλδ άνθρωποι με εισοδήματα πάνω από 50.000, να μην πάρουν τίποτα.

Και στον Κέηνς να μην πιστεύεις, το χρήμα αυτό θα κινηθεί με τη μια στην αγορά, στη μικρή και μεσαία επιχείρηση. Θα βουλώσει πολλές μαύρες τρύπες των νοικοκυριών, θα ξεχρεώσει φόρους για πάρα πολύ κόσμο, θα αρχίσουν μικρά-τοπικά πρότζεκτ, όπως ανακαινίσεις οικοδομών από τις οποίες ζει ένα μεγάλο κομμάτι του εργατικού δυναμικού.

Και αυτό γιατί γκώσαμε από σχέδια του κράτους, από κρατικές πολιτικές στήριξης, που σημαίνει φτιάχνουμε δρόμους και γιοφύρια που δεν χρειαζόμαστε, ενώ η Ακαδημίας είναι μέσα στη λακκούβα».

Τα παραπάνω έγραφε φίλος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο και αποτελούν, ίσως, τη μοναδική γρήγορα και εύκολα εφαρμόσιμη συνταγή για τα χρήματα που (λένε ότι) θα πάρει η Ελλάδα από το «ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης». Οι συνταγές με τους καθηγητές και τις επιτροπές που ακούγεται ότι θα σχηματιστούν για να αποφασίσουν πού και πώς θα διατεθούν τα κονδύλια ζέχνουν από μακριά την αποφορά της μαύρης αποτυχίας, της γραφειοκρατίας και των πεταμένων χρημάτων σε τσέπες ασχέτων με την πραγματική οικονομία.

Ζεστό μετρητό στις ελληνικές οικογένειες είναι χίλιες φορές ευεργετικότερο για την οικονομία από τα προγράμματα δράσης εναντίον των πλαστικών καλαμακίων του φραπέ, υπέρ της λαχανί ανάπτυξης και των καταπράσινων αλόγων που έχουμε βαρεθεί να ακούμε από τους πολιτικούς.

«Cash is king» («το μετρητό είναι βασιλεύς») λένε οι Αμερικανοί, που οι «επαναστάτες ποπολάροι» τους βρίζουν, ενώ ταυτόχρονα παρακαλάνε για μια πρόσκληση στη δεξίωση της πρεσβείας για τη γιορτή της 4ης Ιουλίου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καρφιά από τη Μαρία Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ να κάνω σχέση με τον πρώην κάποιας γνωστής μου, είναι...

More Articles Like This