Πώς πάνε στην Πόλη…

Must Read

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες του ιερού ναού που βρίσκεται στην καρδιά της Ορθοδοξίας μας είναι: 41.008469 – 28.980261

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες, λοιπόν, της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι γνωστές, κι όποιος δεν τις έχει μπορεί εύκολα να τις βρει. Και ο τωρινός, παράνομος κτήτορας της πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι γνωστός, όπως και οι μέθοδοι, η εγκληματική συμπεριφορά και η συστηματική εναντίωσή του σε οτιδήποτε θυμίζει ανθρώπινο πολιτισμό. Αυτή είναι η φύση της ιδέας που αποκαλείται τουρκισμός και έτσι εκδηλώνεται διαχρονικά.

Το τουρκικό κράτος δεν πρόκειται να σεβαστεί τον ναό. Το να ζητάμε από κάτι που σχεδιάστηκε για να είναι απάνθρωπο να αλλάξει την ίδια του τη φύση αποτελεί την αφελεστέρα των ματαιοπονιών. Αυτό που οφείλουμε να διεκδικούμε είναι να εναρμονίσουμε τη δική μας συμπεριφορά με τους στόχους μας. Δεν είναι σώφρον να φιλοδοξούμε να διακριθούμε στον αθλητισμό χωρίς να αθλούμεθα. Είναι παράλογο να ποθούμε διακρίσεις, τιμές και πνευματικές δάφνες ως συγγραφείς χωρίς να έχουμε γράψει λέξη και χωρίς να σκοπεύουμε να το κάνουμε.

Οπότε, πώς είναι δυνατό να έχουμε φορτώσει όλες τις εθνικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μας στις πλάτες του ανύπαρκτου κόκορα, ο οποίος άλλοτε αποκαλείται «διεθνές δίκαιο» και άλλοτε «διεθνής κοινότητα»; Δεν υπάρχουν αυτά τα δύο πράγματα. Η ανυπαρξία τους έχει αποδειχθεί και στις μεγάλες περιπέτειες του έθνους μας – ενδεικτικά αναφέρεται πόσο αδιάφορα κοιτούσαν τη σφαγή των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης οι… ευαίσθητοι και ανθρωπιστές «σύμμαχοί» μας.

Η Κωνσταντινούπολη εκεί είναι. Δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση της. Κι η Αγία Σοφία στο ίδιο μέρος που την αφήσαμε βρίσκεται. Αν θέλουμε οι Τούρκοι να σεβαστούν την Αγια-Σοφιά, θα πρέπει να τους το επιβάλουμε. Όλοι ξέρουμε πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι αν θέλουμε. Αν τελικά το επιθυμούμε, ας πούμε στον εαυτό μας και στους τρίτους πόσο μεγάλο τίμημα είμαστε πρόθυμοι να καταβάλουμε και να ξεκινήσουμε άμεσα την εφαρμογή των σχεδίων μας. Απλά είναι τα πράγματα. Δύσκολα μεν, αλλά απλά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκθεση-κόλαφος για τα Τέμπη: Εύφλεκτη ουσία στην εμπορική αμαξοστοιχία προκάλεσε την έκρηξη – Εξαφάνισαν τα στοιχεία

«Κόλαφο» για τις αρχές αποτελεί η έκθεση του αντιστράτηγου ε.α. και πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση για το...

More Articles Like This