Σάββατο 12/6/2021

Ελλάδα και Αμερική

Εμείς είμαστε, βρε, οι «αντιαμερικανοί»; Εδώ ψηφίσαμε για πρωθυπουργό τον Αμερικανό πολίτη Γιώργο (Τζέφρυ) Παπανδρέου!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σήμερα είναι 3η Ιουλίου, μία ημέρα πριν από την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, την εθνική εορτή των ΗΠΑ. Πολλές εκδηλώσεις γι’ αυτή την ημέρα γίνονται την 3η Ιουλίου και στην Ελλάδα ο άγραφος νόμος μέχρι σήμερα επέβαλε σε ένα σωρό «εθνοσωτήρες» να θερμοπαρακαλούν γνωστούς κι αγνώστους για να λάβουν πρόσκληση για το «έμπασι» για να αστράψουν ένα χαμόγελο από δω μέχρι την Καλιφόρνια μπροστά στον πρεσβευτή των ΗΠΑ και να τον αρχίσουν στις γαλιφιές που θα έχει λησμονήσει τα επόμενα νανοσεκόντ, μέχρι να του σκάσει ο επόμενος «εθνικά υπερήφανος» παράγοντας του δημόσιου βίου.

Μια από τις αληθινά κωμικές παραμέτρους της συμπεριφοράς της ελληνόφωνης «ηγέτιδος» τάξης είναι η ακόμα πιο ευλύγιστη μεσούλα που αποδεικνύουν ότι έχουν οι αριστερούληδες νοσταλγοί του Στάλιν και οπαδοί Κάστρο. Αυτοί, μόλις τους δεις μπροστά στον εκάστοτε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπίας, θα νομίσεις ότι είναι έτοιμοι να αρχίσουν τα νιάου, τα γουργουρητά και να τριφτούν ναζιάρικα στα πόδια του «αφεντικού». Οι πάνθηρες της επαναστάσεως γίνονται κανονικές ψιψινούλες όπου μυρίζονται επιρροή και δύναμη – και η Αμερική, όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει, έχει και επιρροή και δύναμη.

Θα ήταν αστείο, ουτοπικό και επικίνδυνα αφελές να θεωρούσε κάποιος ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από μια μερίδα ανθρώπων, που μπήκαν στον δημόσιο βίο με λίγα ή ανύπαρκτα χρήματα και τρύπια παντελόνια και μ’ έναν «μαγικό» τρόπο, λίγα χρόνια αργότερα, πρέπει να κάνουν μπράτσα μποντιμπιλντερά για να αντέχουν να σηκώνουν τις αρμαθιές με τα κλειδιά των δεκάδων σπιτιών τους. Τέτοιου είδους χαρακτήρες συμβαδίζουν με την αξιοπρέπεια όσο η διατροφή των πτωματοβόρων όρνεων με τον βιγκανισμό.

Ωστόσο, ακόμα κι αυτοί -όχι όλοι, αλλά αρκετοί- θα μπορούσαν να κάνουν κάτι για την Ελλάδα πριν παρέλθει ο χρόνος και παραδώσουν τις ασπρουλιάρικες «κορμάρες» τους στην ελληνική γη που υποθήκευσαν με τις πολιτικές τους ή στις αδηφάγες φλόγες του αποτεφρωτηρίου της Ριτσώνας. Ες αύριον τα σπουδαία και η συνέχεια…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ