17/5/2022

Όσοι δεν μπορείτε κάντε στην άκρη

Δημοσίευση:

Δεν μπορείς να κάνεις αντιπολίτευση στη χώρα.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Όταν βλέπεις τα στίφη των βαρβάρων να συνωστίζονται μπροστά στα τείχη, όταν βλέπεις τα πλοία τους στον ορίζοντα και ακούς τον αρχιληστή της Άγκυρας να αλυχτάει τις απειλές κατά της Πατρίδας, κατά ενός εκάστου εξ ημών, του όλου Έθνους, δεν χωράνε μιζέρια και μικροκομματισμός.

Ο πρωθυπουργός, το έγραψα επί τη αναλήψει των καθηκόντων του, έκανε άριστες επιλογές για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες μάλιστα με εξέπληξαν, διότι ήταν φανερό πως επικράτησαν κριτήρια αξιοσύνης και αποτελεσματικότητας.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο Α/ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο Α/ΓΕΝ κ. Πετράκης και ο Α/ΓΕΑ κ. Μπλιούμης είναι ένας κι ένας. Από τη φύση των γεγονότων που διαδραματίζονται στο Λύκιο Πέλαγος και στην ευρύτερη περιοχή, το βάρος φέρουν φυσικά ο Α/ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, αφού σε αυτή τη φάση οι Τούρκοι με το Πολεμικό Ναυτικό τους υλοποιούν την απειλή και παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας.

Όμως, η εγρήγορση διαπερνά όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων, σε γη, θάλασσα και αέρα. Μια τεράστια προσπάθεια, υπό τον συντονισμό του Α/ΓΕΕΘΑ και την εργώδη προσπάθεια των Αρχηγών και όλων των στελεχών, έφερε τρία σοβαρά αποτελέσματα: απόλυτη αποτρεπτική ετοιμότητα, υψηλό ηθικό, αλλά και ένα σοβαρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του πρωθυπουργού: πως έχει πίσω του πανέτοιμες τις Ένοπλες Δυνάμεις του έθνους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση για την ειρήνη από αυτό. Αποφασιστικοί και ψύχραιμοι άνδρες σαν τον Φλώρο κρατούν αλώβητη την ειρήνη – οι διστακτικοί πουρκουάδες είναι που θα έφερναν τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί, οι Ρώσοι, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι ίδιοι οι Τούρκοι, νομίζετε, δεν ξέρουν πως επισκευές που θα έπαιρναν μήνες τελείωσαν σε μέρες ή και ώρες; Πως τα μαχητικά μας περίμεναν φορτωμένα, πάνοπλα, όπως και ο Στρατός μας σε Εβρο και νησιά; Οι σιγουρατζήδες Τούρκοι τα υπολόγισαν όλα αυτά. Οι Τούρκοι νόμιζαν πως θα κοπιάσουμε να βγάλουμε μερικά πλοία στο Αιγαίο και είδαν έκπληκτοι και με δέος τον Λυμπέρη να βγάζει έξω όλον μας τον Στόλο, να αποπλέει και να φτάνει η ισχύς μας στις εσχατιές της επικράτειάς μας.

Και το θάρρος, την ψυχραιμία, αλλά και τη ναυτοσύνη μας 2.500 ετών πιστοποίησαν ο αντιπλοίαρχος Ιωάννης Πετράκης Π.Ν. και όλο το πλήρωμα του «ΛΗΜΝΟΣ», που έστειλε τη φρεγάτα «KEMΑL REIS» στο… φαναρτζίδικο και το ηθικό των Τούρκων στα Τάρταρα, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Αυτό, αδέρφια, σημαίνει πως υπάρχουν ηγεσία, εκπαίδευση, ικανότητα. Και αυτά δεν τα φέρνει η τύχη. Ο κ. Λυμπέρης εμπνέει τα πληρώματά του και προκαλεί ευγενή άμιλλα πειθαρχίας, θάρρους και αποτελεσματικότητας. Ο Α/ΓΕΕΘΑ όλες αυτές τις μέρες στα υπόγεια, μαζί με τους συνεργάτες του, βγήκε μόνο για να πάει στο Ισραήλ -δεν χρειάζεται να εξηγήσω τη σημασία του, να ενημερώσει τον πρωθυπουργό και να επισκεφθεί την αίθουσα επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου. Άλλοι θυμιατίζονταν σε λιτανείες, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε -και σωστά- τους πιλότους των μαχητικών μας.

Την επιλογή τέτοιων Αρχηγών την πιστώνεται ο πρωθυπουργός, διότι ό,τι γίνεται υλοποιείται με απόλυτη συνεργασία και ενημέρωση. Αυτή η εμπιστοσύνη έφερε τη νικηφόρα αντιμετώπιση της τουρκικής ιταμότητας στον Εβρο, που έφερε ένα εθνικό και ένα πολιτικό αποτέλεσμα: ανάσχεση των εισβολέων με εξευτελισμό των τουρκικών σχεδίων και 92% (!) αποδοχή των πολιτών στην πολιτική της κυβέρνησης, με ένα ποσοστό να απαιτεί ακόμη πιο σκληρή πολιτική.

Άραγε, ποιος υπουργός έφερε ποτέ τέτοιο πολιτικό αποτέλεσμα στον ΠΘ και όφελος στην Πατρίδα;

Η τουρκική πρόκληση δεν τελείωσε – άλλωστε, δεν είναι χθεσινή. Σιγούν οι ανόητοι της «ελληνοτουρκικής φιλίας» μπροστά στην απροκάλυπτη θρασύτητα και επιθετικότητα της Αγκυρας. Έχουμε όμως άλλους ανόητους, που αρχίζουν να ψιθυρίζουν πως ο Α/ΓΕΕΘΑ… στρατιωτικοποιεί την κρίση, πως είναι -λέει- επιθετικός! Οι Τούρκοι είναι μέσα στην υφαλοκρηπίδα με έξι πολεμικά, μείον ένα από την αρβανιτομυτιληνέικη σφαλιάρα του Σαλιάρη, και υπάρχει άνθρωπος που την κρίση τη θεωρεί… διπλωματική; Έχει μπει ο ληστής, βιαστής και φονιάς μέσα στην αυλή σου, δεν υπάρχει διεθνής αστυνομία να φωνάξεις να τον συλλάβει, και εσύ τι θα κάνεις; Τουμπεκί ψιλοκομμένο; Θα περιμένεις μπας και, όταν μπει στην κρεβατοκάμαρα της κόρης σου, πλευριτωθεί από το air condition, πάθει πνευμονία και πεθάνει σε τρεις μήνες;

Οι πιο επικίνδυνοι βλάκες είναι αυτοί που υπεραπλουστεύουν τα προβλήματα για ιδιοτελείς λόγους. Εάν είναι θεσμικοί αυτοί που με τέτοιους άνανδρους ψιθύρους υπονομεύουν το εσωτερικό μέτωπο, επιτιθέμενοι στη στρατιωτική ηγεσία, ο πρωθυπουργός πρέπει να τους στείλει σπίτι τους, να κόβουν βόλτες μόνο σε λιτανείες, όταν οι Φύλακες αγρυπνούν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων.

Ο Τούρκος είναι εδώ, πάνοπλος. Σήμερα απειλεί στο Λύκιο Πέλαγος, αύριο στον Εβρο, μεθαύριο στη Μυτιλήνη ή στην Κύπρο. Ο πρωθυπουργός, όταν απευθύνεται σε εταίρους και εχθρούς, όταν επιδιώκει να συνάψει συμμαχία με τη Γαλλία, το Ισραήλ -να το σκεφτούν δύο φορές οι Τούρκοι πριν τολμήσουν-, πρέπει να έχει πίσω του άνδρες με ικανότητα και ψυχραιμία, σαν τον Φλώρο και τον Λυμπέρη, μια κραταιά πολεμική ισχύ, δέλεαρ για νέους συμμάχους και φόβητρο για προαιώνιους εχθρούς.

Αυτοί που δεν μπορούν να ηγηθούν ή να ακολουθήσουν τους αληθινούς Ηγήτορες ας κάνουν στην άκρη, ας μην εμποδίζουν τον πρωθυπουργό, την από αυτόν επιλεγμένη και ήδη δοκιμασμένη στρατιωτική ηγεσία. Πάντα στην εθνική γραμμή της αντίστασης και της υπεράσπισης της Ελευθερίας του Εθνους.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κοινή βάση μελών Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Eάν τα κόμματα δεν υποκρίνονται, τότε πρέπει να είναι αφελή. Αναφέρομαι στη συζήτηση που...

Πολυπόθητη νύφη

Με μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκλογική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν 170.000 μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ., η...

Θαύμα: «Προσγειώθηκε» στην Αθήνα ο Θεοδωρικάκος

Στη δημοσιογραφία έχουμε πολλές φορές το ελάττωμα να κρίνουμε τα πράγματα μόνο μέσα από...

Περί ελληνοποιήσεων

Οι πάντες μπορούν να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο. Αρκεί να μην έχουν διατελέσει βασιλείςΑπό...

Το άτομο και η κοινωνία: Τι προηγείται;

Φίλος αγαπητός με προέτρεψε χθες το πρωί να μελετήσω το βαθυστόχαστο άρθρο του οικονομικού...

Κατώτατος μισθός

Με τα πανηγύρια των κολαούζων και το απαραίτητο… διάγγελμα προς τους συμπολίτες του, ο...

Αμερικανικός έρωτας!

Ο έρωτας είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο πιο πολύ τα φτύνεις τόσο πιο πολύ...

Καπουτζιδικόν κίνημα

Το τελευταίο πράγμα που ένοιαζε τους τηλεθεατές της Γιουροβίζιον ήταν αν ο Καπουτζίδης δηλώνει...

Έχει και αλλού πορτοκαλιές: Ανατολικά!

Η παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία είναι πάντοτε ένα εντυπωσιακό θέαμα.Μανώλης ΚοττάκηςΌχι μόνο τον...

Οι ΗΠΑ, οι Κούρδοι και η Τουρκία

Ενώ ο φιλοκυβερνητικός Tύπος στην Τουρκία πανηγύριζε για τη δράση της τουρκικής πρεσβείας στις...

Η μέθοδος του Καραγκιόζη

Μετά τα χαΐρια μας με τους κουκουλοφόρους βανδάλους με τις βαριοπούλες, που κατέστρεψαν τα...

Μπορεί να σκοράρει σε… άδειο τέρμα;

Oι συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκότερες. Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα έχει...

Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο XVIII

Είναι εξωφρενικό αντίτιμο η πείνα, οι εξευτελισμοί, οι φοβερές κακουχίες που πέρασε ο ελληνικός...

Είναι, όμως, Ρώσοι

Στην Καλλιθέα υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στους πεσόντες κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Σοβιετικούς...

Σχολή Ευελπίδων

Αυτή δεν είναι είδηση που αφορά τη Ρούλα ή τον Μπάμπη. Δεν αφορά κάποιο...

Πρόωρες εκλογές με επίκληση στο ενεργειακό «μπλακάουτ»!

Πρώτα τα καλά νέα: Όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η πατρίδα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Eurovision: Η Ευρώπη στήριξε τους Ουκρανούς, ενώ το 1976 έστησε στον τοίχο τη Μαρίζα Κωχ για την τουρκική εισβολή

Eurovision με επιλεκτική... αμνησία, γεωπολιτικά παιχνίδια, ισπανικό οφθαλμόλουτρο και...

Απογειώθηκε η οικονομία της Ρωσίας, βουλιάζει αυτή της Ευρώπης!

Ρεκόρ επταετίας στις εξαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο, πλεόνασμα πάνω από 11 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό το α’' τετράμηνο και ανεπαίσθητη ακρίβεια

Φωτογραφία που δημοσίευσε η NASA από τον Άρη δίνει τροφή σε νέες θεωρίες…

Σάλο προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η φωτογραφία που...

Έχασε τα λόγια του ο Μητσοτάκης με την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου

Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά  την ερώτηση...

Πάγωσε το πανελλήνιο με την πρώτη συνέντευξη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC φιλοξενήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην...

Η αντίδραση της μάνας της Καρολάιν για την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το ΜΟΔ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος...

Άγριο bullying στον Μάκη λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του – Τι αποκαλύπτουν συμμαθητές του

«Του πετούσαν νεράντζια, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν ''θα σε μαχαιρώσω''» - Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ