Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να αλλάζει το κλίμα σε μερικές ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στην Τουρκία.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Και το θέμα αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί το κλίμα δεν άλλαξε λόγω της πειρατικής εισβολής της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και την ΑΟΖ της Κύπρου και της Ελλάδας, ούτε λόγω των υπερπτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, αλλά κυρίως λόγω της αποκάλυψης του σχεδίου της Τουρκίας για τον εξισλαμισμό και εκτουρκισμό της Ευρώπης, μέσω των τουρκικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων μεταναστών που ζουν κατά εκατομμύρια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Η σφαγή στη Γαλλία και την Αυστρία, αλλά και η στάση που τήρησε η Τουρκία στο θέμα αυτό αφύπνισαν τις χώρες της Ευρώπης που φιλοξενούν στο έδαφός τους πολυάριθμες τουρκικές και μουσουλμανικές κοινότητες.

Και επειδή, πέραν των τουρκικών τζαμιών, το βασικό «εργαλείο» με το οποίο η Τουρκία ελέγχει και κινητοποιεί κυρίως τις τουρκικές κοινότητες είναι οι «Εστίες των Ιδεαλιστών» (Ülkü Ocakları), που δεν είναι άλλοι από τους Γκρίζους Λύκους και αποτελούν βραχίονα του τουρκικού βαθέος κράτους, η Γαλλία πρώτη αποφάσισε να απαγορεύσει τη λειτουργία τους στη γαλλική επικράτεια.

Ακολούθησε αντίστοιχο ψήφισμα από τη γερμανική Βουλή, η οποία ενέκρινε πρόταση ψηφίσματος των Κ.Ο. των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU / CSU, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση οργανώσεων που πρόσκεινται στους Γκρίζους Λύκους.

Στο ψήφισμα αναφέρονται εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το κίνημα των Ιδεαλιστών είναι ρατσιστικό, αντισημιτικό, αντιδημοκρατικό και συνιστά απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. Το ψήφισμα, που ψήφισε και το κόμμα της Αριστεράς, αναφέρει ότι τα μέλη του κινήματος των Γκρίζων Λύκων μόνο στη Γερμανία ανέρχονται στις 11.000 και προπαγανδίζουν την ιδεολογία τους με έναν μαχητικό και βίαιο τρόπο, εκφοβίζοντας και απειλώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους. «Κατά αυτόν τον τρόπο» επισημαίνεται στο ψήφισμα της Βουλής «το κίνημα Ülkücϋ στρέφεται ενάντια στην ένταξη πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία και στοχεύει στον διχασμό της κοινωνίας».

Οι μητρικές οργανώσεις που κατευθύνουν τους συλλόγους των Γκρίζων Λύκων είναι η «Ομοσπονδία των Τουρκικών Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία» (ADUTDF) και η «Ενωση των Τουρκικών Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη» (ATIB).

Επίσης, το ψήφισμα αναφέρει ότι είναι «επιτακτικό καθήκον» η αντιμετώπιση του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ επικροτείται η απαγόρευση της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και εκφράζεται «η ελπίδα ότι και άλλα κράτη θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».

Επίσης, με το ψήφισμα καλείται η γερμανική κυβέρνηση να λάβει με τους «Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της επιρροής του κινήματος των Ιδεαλιστών στην Ευρώπη», να παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητά του και να το αντιμετωπίζει αποφασιστικά.

Την ώρα που η γερμανική Βουλή ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα αυτό το ψήφισμα, μια άλλη Βουλή, η ολλανδική των 150 βουλευτών παρακαλώ, με κοινή πρόταση των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ενέκρινε ένα ομοειδές ψήφισμα, με το οποίο ζητούσε από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η απαγόρευση της δράσης των Γκρίζων Λύκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ίδια Βουλή, λίγες ώρες πριν, ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα και πάλι ψήφισμα με το οποίο διαπιστώνεται ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως:

-η Τουρκία ενεπλάκη στρατιωτικά στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,

– η Τουρκία μετέφερε (Σύρους) τζιχαντιστές μαχητές για να πολεμήσουν στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ,

– η Τουρκία έχει επίσης εμπλακεί στρατιωτικά στις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη,

– η Τουρκία θέλει εκ νέου να προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές οι οποίες, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ανήκουν στην Ελλάδα.

Κατόπιν αυτών των διαπιστώσεων, το ολλανδικό Κοινοβούλιο κάλεσε την ολλανδική κυβέρνηση να αναζητήσει ενεργό υποστήριξη εντός της Ε.Ε. για ένα μορατόριουμ στην παροχή όπλων στην Τουρκία τα οποία (δύναται) να χρησιμοποιηθούν στην ένοπλη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στη Λιβύη ή στη Συρία.

Την ώρα που στα Κοινοβούλια της Γερμανίας και της Ολλανδίας τα κόμματα και οι βουλευτές αναλάμβαναν τις ευθύνες τους και ενέκριναν ψηφίσματα με τα οποία καλούσαν τις κυβερνήσεις τους να αναλάβουν δράσεις εναντίον της Τουρκίας, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην Ελλάδα τα κόμματα ήταν στον… κόσμο τους. Ενώ Κύπρος και Ελλάδα υφιστάμεθα την τουρκική επιθετικότητα,

– ενώ ο Ερντογάν εισβάλλει στην Αμμόχωστο και σχεδιάζει να λεηλατήσει τις ελληνικές περιουσίες, δωρίζοντάς τες σε φίλους του μαφιόζους κατασκευαστές,

– ενώ το «Μπαρμπαρός», το «Γιαβούζ» και το «Ορούτς Ρέις» παραβιάζουν τις ελληνικές θάλασσες,

– ενώ τουρκικά αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά,

– ενώ η Τουρκία μεταφέρει ισλαμιστές τρομοκράτες στο Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζοντας στην ουσία τη Γενοκτονία των Αρμενίων,

– ενώ το τουρκικό κράτος ασκεί κρατική τρομοκρατία στους Κούρδους πολιτικούς, κρατάει στη φυλακή επί χρόνια τους ηγέτες τους και συλλαμβάνει και φυλακίζει χιλιάδες πολιτικούς και στελέχη των κομματικών και μαζικών τους οργανώσεων,

– ενώ η χώρα αντιμετωπίζει τη θανατηφόρα πανδημία…

…τα ελληνικά κόμματα των 300 βουλευτών, παρακαλώ, είναι απασχολημένα με την… ανυπακοή απέναντι σε μια συνταγματική, όπως αποδείχτηκε, απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., δίνοντας χείριστο παράδειγμα στους Ελληνες πολίτες και μια κάκιστη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αντί αυτών, η Ελλάδα, η Βουλή των Ελλήνων, θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί σε ψηφίσματα καταδίκης της τουρκικής επιθετικότητας και να ζητούν τα κόμματα ομόφωνα από την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα, ούτως ώστε να επιβληθούν κυρώσεις και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από την Ε.Ε.

Έτσι, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών θα είχαν πιο δυνατή φωνή και θα ήταν πιο πειστικοί τον Δεκέμβριο, που θα κριθεί το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Αν δεν ξέρουμε να κάνουμε πολιτική, τουλάχιστον ας διδασκόμεθα από τις χώρες της Ευρώπης, που, όπως φαίνεται, ξέρουν λίγο καλύτερα από εμάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

100χρονη υποβλήθηκε σε επιτυχημένη καρδιολογική επέμβαση!

Ρεκόρ ζωής και...αντοχής επιδεικνύει η Άννα Λαζαρίδου από την Κυψέλη η οποία έγινε η γηραιότερη γυναίκα και μία από...

More Articles Like This