Χρονικές συμπτώσεις…

Must Read

Τι περιμένουμε, όμως, από δήθεν «σταυροφόρους», που πρώτοι κατέστρεψαν το χριστιανικό Βυζάντιο;

  • Από τον Δημήτρη Κων. Σέργιο

Yπάρχουν συμπτώσεις μεγάλων τουρκικών αθλιοτήτων τις ίδιες περίπου ημέρες της τελευταίας διασκέψεως κορυφής της Ε.Ε., η οποία δεν έκρινε σκόπιμες τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Διερωτώμαι: Εάν οι δυτικοί δεν αγανακτούν με την Τουρκία όταν κάποιες συμπτώσεις τούς ευνοούν, τι επιτυγχάνουν μεταθέτοντας συνεχώς «για αργότερα» τη λήψη απόφασης για κυρώσεις λόγω της εν γένει συμπεριφοράς της; Ιδού τα γεγονότα:

Πρώτον, το πρόσφατο επεισόδιο στο Λιβυκό Πέλαγος με τον ευρωπαϊκό (υποτίθεται!) έλεγχο σε τουρκικό πλοίο που έπλεε προς Λιβύη, για την αποτροπή μεταφοράς οπλισμού στη σπαρασσόμενη βορειοαφρικανική χώρα… Δεύτερον, η πανηγυρική παρουσία του Ερντογάν δίπλα στον Αζέρο πρόεδρο στο Μπακού, κατά την αγέρωχη κοινή παρέλαση εκεί στρατιωτικών δυνάμεων Τουρκίας και Αζερμπαϊτζάν, προς συνεορτασμό της πρόσφατης συνεταιρικής συντριβής των Αρμενίων σε… αρμενικά εδάφη! Τρίτον, οι απίστευτοι αλαλαγμοί στην παρέλαση πυκνού πλήθους Αζέρων υπέρ του «πατερούλη» Τούρκου χαλίφη…

Τέταρτον, οι εμετικές «τιμητικές» αναφορές εκεί του Ερντογάν στους …προγόνους του, επειδή κατακρεούργησαν τους Αρμενίους κατά την (επισήμως αναγνωρισμένη από δυτικά Κοινοβούλια) Γενοκτονία των Αρμενίων. Πέμπτον, οι αποκρουστικές δηλώσεις του γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι (ακούστε!) η Τουρκία είναι «δική μας», διότι «πολέμησε το Ισλαμικό Κράτος»(!), όταν και ο πιο ανίδεος γνωρίζει λεπτομερώς τις μεταδιδόμενες επί έτη πληροφορίες περί αλλεπάλληλων χρηματοδοτήσεων του ISIS από τον Ερντογάν, καθώς και τη χρησιμοποίηση από τον τελευταίο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ως μισθοφόρων στη Συρία, στη Λιβύη και στο Αζερμπαϊτζάν. Πρόσθεσε και ότι η Τουρκία «έχει δεχθεί τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από όλες τις χώρες»(!), ατιμάζοντας έτσι τους λαούς της Ευρωένωσης και τη Ρωσία που έχουν υποστεί ασυγκρίτως των παθών τους τον τάραχο από τον Τζιχάντ!

Τέλος, είπε ότι «πρέπει να τιμούμε την Τουρκία διότι περιθάλπει εκατομμύρια πρόσφυγες», σαν να μην έχει ακούσει καν o σοφός ότι η Τουρκία ωθεί μέσω ελληνικών νησιών στη Δύση σκοπίμως αυτά τα εκατομμύρια, θέλοντας (ίσως!) να επιβεβαιώσει κάτι που είχε πει περί του σημερινού ΝΑΤΟ ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν. Οτι δηλαδή η Συμμαχία είναι πλέον… εγκεφαλικώς νεκρή!

Έκτον, οι δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα «Σοζκού» του πρώην γεν. γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Αμυνας Γιαλίμ ότι 19 «τουρκικά» νησιά έχουν «καταληφθεί» από την Ελλάδα(!), ανάμεσα στα οποία εντάσσει και τα Αντικύθηρα στο… Ιόνιο!

Έβδομον -άλλο θέμα, βεβαίως, αλλά σπουδαιότατο!-, καμιά επίδραση δεν άσκησε στη διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε. το κορυφαίο δεδομένο ότι τις ίδιες αυτές ημέρες αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία η Γερουσία των ΗΠΑ για την αγορά των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία. Μεγαλύτερη, πάντως, σημασία έχει ότι, ανάμεσα στους δορυφόρους των Γερμανών που επιμένουν να «μη θιγούν οι Τούρκοι», είναι Ισπανοί και Ιταλοί, με τους οποίους ήμασταν αγκαλιασμένοι ως «Νοτιοευρωπαίοι» στην περιπέτεια των γερμανόπνευστων Μνημονίων! Τι περιμένουμε, όμως, από δήθεν «σταυροφόρους», που πρώτοι αυτοί κατέστρεψαν το ελληνορωμαϊκό και χριστιανικό Βυζάντιο;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Πατουλίδου «άδειασε» τον Καραμανλή!

Παρά την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση στον Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά και την ντροπιαστική ομιλία του στην Βουλή,...

More Articles Like This