Ανασκόπηση 2020

Μακάρι να δώσει φώτιση ο Θεός στους κυβερνώντες και να μην επαναληφθούν πρόσφατα αλαζονικά λάθη

Must Read

Κανείς μας δεν είχε υποψιαστεί στο ρεβεγιόν πέρσι τι καταστροφικό έτος είχε έλθει.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Ο κορωνοϊός σιγά σιγά εξαπλωνόταν σε όλο τον πλανήτη από τα τέλη του 2019, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το θανατικό που ερχόταν, καθώς τότε μπαίναμε στο 2020. Στις 20 Ιανουαρίου, οπότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι μεταδίδεται ο ιός από άνθρωπο σε άνθρωπο, τα πρώτα κρούσματα είχαν ήδη έρθει στην ήπειρό μας, στη γειτονική Ιταλία.

Στη χώρα μας η αντίδραση ήταν ταχύτατη από το κράτος, το οποίο κινήθηκε στο δόγμα του «όλες οι ζωές μετράνε το ίδιο», χωρίς να υπολογιστεί ιδιαίτερα η επίπτωση στην ασθενική -λόγω της δεκαετούς κρίσης χρέους- οικονομίας μας. Τον Μάρτιο εφαρμόστηκε η πρώτη καθολική καραντίνα, ενώ θυμάμαι επικεφαλής της οικονομίας μας να δηλώνουν με αφέλεια ότι η επίπτωση στο ΑΕΠ μας θα είναι ελάχιστη […], 1% μείωση.

Προσωπικά δυσανασχετούσα, γιατί θεωρώ ότι ο ολοκληρωτικός περιορισμός βασικών ελευθεριών, όπως της κίνησης, των θρησκευτικών λειτουργιών και της δυνατότητας για οικονομική ανάπτυξη, θα έχει έντονα αρνητική επίδραση στη ζωή μας. Προτιμούσα, αντί του καθολικού lockdown, να είχαμε στοχευμένη καραντίνα, πολύ πιο εντατική και εύστοχη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, καθώς και αυστηρό περιορισμό δύο εβδομάδων (όπως γίνεται στη Σιγκαπούρη) σε όσους εισέρχονται στη χώρα μας. Μετά τη λήξη της πρώτης καραντίνας, τον Μάιο, η κυβέρνηση περηφανεύτηκε ότι «νίκησε τον κορωνοϊό» και έδωσε το σήμα σε όλους -με τη φιέστα του πρωθυπουργού στη Σαντορίνη- ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα αρχίζει. Τα μέλη της κυβέρνησης πήγαν όλα διακοπές και επαναπαύτηκαν, αντί να προετοιμαστούν πυρετωδώς για το δεύτερο κύμα πανδημίας, που είχε προβλέψει η επιστημονική κοινότητα ότι θα άρχιζε τον χειμώνα.

Πράγματι, τον Οκτώβριο ο κορωνοϊός θέριεψε, τον Νοέμβριο είχαμε τη δεύτερη καραντίνα, με ακόμα πιο καταστροφικές επιδράσεις στις ελευθερίες μας, στην Ορθοδοξία μας και την οικονομία μας, και οι εορτές που διανύουμε είναι πιο μίζερες από τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με το Bloomberg να χαρακτηρίζει την Ελλάδα «αποτυχημένη χώρα» και ότι είμαστε από τα χειρότερα μέρη του κόσμου για να ζει κάποιος μέσα στην πανδημία.

Όλοι μας, όμως, έχουμε ελπίδα για το 2021. Μακάρι να δώσει φώτιση ο Θεός στους κυβερνώντες και να μην επαναληφθούν πρόσφατα αλαζονικά λάθη, ενώ το εμβόλιο που μόλις ήρθε στη ζωή μας να φέρει την προστασία της κοινωνίας που επιθυμούμε, ώστε να επανέλθουμε γοργά στην κανονικότητα. Καλή χρονιά σε όλους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπόθεση Καλλιάνου: Έδωσαν χρήματα στον γιατρό και μετά του τα ζήτησαν πίσω – «Ο Άδωνις να πει την αλήθεια»

Ζούμε στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και κυβερνητικοί μαρτυράνε δίχως ξύλο τα κακώς κείμενα επί Μητσοτάκη! Δεν έχουν τέλος...

More Articles Like This