Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Αγωγή για αγόρια

Δεν γνωρίζω αν το έχετε υπ’ όψιν, αλλά οι «κλασικοί» κομμουνιστές έχουν έναν ιδεολογικά θεμελιώδη και εγγενή συντηρητισμό σε σχέση με τους ρόλους βάσει σεξουαλικού φύλου που έχουν οι άνδρες και οι γυναίκες σε μια κοινωνία.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Δεν ακολουθούν τα νοσηρά αφηγήματα της νέας Αριστεράς, των φεμινάζι και των ανωμαλιστών ακτιβιστών, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν, μέσω προαγωγής αφύσικων ρόλων, ότι τα φύλα είναι 64 (κάθε λίγο αυξάνονται αριθμητικά με κωμικό τρόπο), ότι οι έμφυλες ταυτότητες έχουν σοβαρή, επιστημονική βάση και ότι ο διαχωρισμός σε δύο βιολογικά φύλα και μόνο αποτελούν ξεπερασμένη αντίληψη για τη σεξουαλική ταυτότητα και τον κοινωνικό ρόλο του καθενός.

Έτσι, λοιπόν, δεν είχα έκπληξη όταν διάβασα πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα «New Work Times» ότι η κομμουνιστική Κίνα ανησυχεί για την εκθηλυκοποίηση των αγοριών της, με νοσηρά διδάγματα που έχουν εισχωρήσει στο εκπαιδευτικό της σύστημα μέσω των γυναικών δασκάλων και της δυτικοφερμένης ποπ κουλτούρας, που προάγει ως ανδρικά μοντέλα κάποια «είδωλα» με εμφανή ομοφυλόφιλα χαρακτηριστικά και θηλυκά γνωρίσματα στο παρουσιαστικό τους.

Έτσι ο αντίστοιχος της κυρίας Κεραμέως στην Κίνα υπουργός Παιδείας πρότεινε να προάγουν τη ρώμη (το «γιανγκ», το αρσενικό από το δυαδικό σύμβολο της αρχαίας φιλοσοφίας τους, από το «γιν και γιανγκ») και την ανδροπρέπεια στους άρρενες μαθητές τους, προσλαμβάνοντας περισσότερους άνδρες γυμναστές και αλλάζοντας τα μαθήματα της Σωματικής Αγωγής για τα νεαρά αγόρια σε πιο σκληροτράχηλη εκπαίδευση. Εκτός από την κομμουνιστική, συντηρητική αντίληψη πως ένας άνδρας με κλονισμένη την ταυτότητα του αρσενικού φύλου του έχει μεγάλες πιθανότητες να δυστυχήσει στην κοινωνική του ζωή, υπάρχουν και σοβαρές ανησυχίες στο κινεζικό κράτος πως στρατιώτες χωρίς ανδροπρέπεια προφανώς δεν ενδυναμώνουν τον στρατό τους, αλλά τον αποδυναμώνουν.

Προσωπικά ενθουσιάστηκα με την πρόταση των κομμουνιστών της Κίνας, ακόμα και αν η αντίδραση απέναντι στην πολτοποίηση των χαρακτηριστικών του φύλου μας που ζούμε έχει τις ρίζες της στην ίδια την Αριστερά. Προφανώς τα αγόρια και τα κορίτσια στο δημοτικό και στο γυμνάσιο πρέπει να έχουν διαφορετική προσέγγιση σε αρκετά μαθήματα, ώστε να ενδυναμώσουν την ταυτότητα του βιολογικού τους φύλου, και να μπορέσουν να ισορροπήσουν με μεγαλύτερη σιγουριά στους χαλεπούς καιρούς μας.

Μακάρι, να βιώσουμε και εμείς τέτοιες πρωτοβουλίες στα δικά μας σχολεία, σε αντικατάσταση των νοσηρών μαθημάτων για τις «έμφυλες ταυτότητες» που είχε εισαγάγει ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Φαήλος Κρανιδιώτης
Φαήλος Κρανιδιώτης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ