Δευτέρα 21/6/2021

Ελισάβετ, Μέγκαν, Τσίπρας, Κούλης

Στα γυάλινα αλώνια της τηλεόρασης σφάζονται νιες και παλικάρια στις γελοιωδέστερες των συγκρούσεων

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Να σφαχτούμε για τη Μέγκαν, τη μοναδική γυναίκα στον κόσμο που φίλησε πρίγκιπα (τον Χάρι) κι αυτός έγινε βάτραχος. Να μαλλιοτραβηχτούμε υπερασπιζόμενοι τον αγγλικό θρόνο ή ένα εντυπωσιακό μιντιακό ντουέτο, που γυρνάει στις τηλερούγες κλαίγοντας, μοιρολογώντας και λέγοντας τον πόνο ΤΗΣ για την οικογένειά ΤΟΥ; Να δώσουμε χίλια δίκια στη γιαγιά του γαμπρού ή στην τσαπερδόνα, τσακαπελέκα σύζυγο; Μάλλον τη γιαγιά θα δικαιώσουμε. Θα προτιμούσε να τον αλυσοδέσει στον Πύργο του Λονδίνου παρά να τον βγάλει μπροστά στις κάμερες ντυμένο σαν δραπέτη από τις φυλακές του Φίερι, το 1992, που έφτασε στην Ομόνοια και ζητάει δουλειά. Μα είναι δυνατό να τον αγαπάει η καταφερτζού νεαρούλα και να τον αφήνει να βγει στα κανάλια με ανοιχτό γκρι κοστούμι, navy blue κάλτσες και καφέ παπούτσια; Αυτά τα στιλιστικά εγκλήματα πρέπει να δικάζονται δίχως δικαίωμα εφέσεως. Ας αφήσουμε αυτόν τον καβγά για άλλον αιώνα. Ας περιμένουμε μερικές χιλιετίες, μέχρι να λύσουμε τα συλλογικά προβλήματά μας (ή μέχρι να εξαφανιστούμε), κι ας πλακωθούμε τότε για τον Χάρι, τη Μέγκαν και την Ελισάβετ.

Κι αν δεν μαλλιοτραβηχτούμε για τους Εγγλέζους, μήπως να σφαχτούμε για τον Κούλη, τον Χρυσοχοΐδη, τον Τσίπρα και τον Κουφοντίνα; Τα αίματα ανάβουν ευκολότερα με τα ελληνικά θέματα, εδώ που τα λέμε. Κι ακριβώς επειδή τα θέματα Κούλη, Χρυσοχοΐδη, Τσίπρα και Κουφοντίνα δεν είναι ελληνικά, ας αφήσουμε τα αίματα σε φυσιολογική θερμοκρασία. Ούτε ο Κούλης και ο Χρυσοχοΐδης είναι η νομιμότητα ούτε ο Τσίπρας και ο Κουφοντίνας το «αντάρτικο». Ενδιαφέρουσα η παράσταση, αλλά πολύ αλμυρό, ασύμφορο το εισιτήριο και χαμένος χρόνος να ασχοληθείς. Σε συγκρούσεις τέτοιου τύπου η συμμετοχή είναι περιττή σπατάλη του μοναδικού μη μεταβιβάσιμου περιουσιακού αγαθού το οποίο διαθέτουμε: του χρόνου μας.

Από το να χαλάς τη ζαχαρένια σου συμμετέχοντας σαν κορόιδο σε καβγάδες για την κονόμα ή/και την καλοπέραση των άλλων, καλύτερα να μετρήσεις -μία προς μία- τις φακές που περιέχει ένα τσουβάλι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ