Οι εθνικά «επιζήμιες» δηλώσεις της κας Πελώνη

Must Read

Επειδή η κα Πελώνη δεν γνωρίζει τις εθνικές μας θέσεις, της προτείνουμε ή να μας διαβάζει ή να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ.

  • Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Στη χθεσινή ενημέρωση των των πολιτικών συντακτών ζητήθηκε, με σχετική ερώτηση, από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη να σχολιάσει την δήλωση Καραμανλή για το άρθρο Σημίτη.

Το αυτονόητο θα ήταν να συμφωνήσει απόλυτα και να στηρίξει τον ιστορικό ηγέτη της παράταξης, έκανε όμως δηλώσεις που εγείρουν ερωτηματικά και σηκώνουν πολύ συζήτηση.

Διαβάστε τι δήλωσε για Καραμανλή η κυρία Πελώνη:

« …έχω να σας πω, ότι οι θέσεις της χώρας είναι σαφείς. Είναι διατυπωμένες πολλές φορές και με πολλές αφορμές από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η θέση της χώρας είναι ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο».

Μάλιστα η κα Πελώνη όταν της ζητήθηκε με νέα ερώτηση να διευκρινίσει αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τον Κώστα Σημίτη, ότι υπάρχουν και άλλες διαφορές με την Τουρκία πέραν της υφαλοκρηπίδας επανέλαβε: «Σας είπα στην αρχική μου τοποθέτηση -ήταν η πρώτη μου απάντηση σε ερώτηση- για τη μόνη διαφορά που υπάρχει με την Τουρκία και αυτή είναι η διατυπωμένη και σαφής θέση της Κυβέρνησης: Για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνεται όπως προκύπτει από το βίντεο που ακολουθεί ότι στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο στις επίμαχες απαντήσεις η λέξη «θαλάσσιες ζώνες» έχει αντικατασταθεί από την λέξη «ΑΟΖ».

Όπως θα διαπιστώσατε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέσω των απαντήσεών της, επανέλαβε δύο φορές τον απαράδεκτο όρο θαλάσσιες ζώνες, ο οποίος περιλαμβάνει, τα χωρικά ύδατα και την συνορεύουσα ζώνη. Γεγονός το οποίο ο Κώστας Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι είναι απαράδεκτο και εκτός κάθε συζήτησης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Καλό θα ήταν η κα Πελώνη να ανατρέξει στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ  και να ενημερωθεί  σχετικά με τις εθνικές μας θέσεις για τις τουρκικές διεκδικήσεις…

Σας θυμίζουμε τα όσα γράφαμε στο άρθρο μας… Η μόνη διαφορά Ελλάδος και Τουρκίας η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ανατρέπεται με το «συζητάμε μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες».

* Ταξίαρχος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας-Πρώην Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κολωνός: Συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν και πέταξαν πέτρες στους κατηγορούμενους – Πιάστηκαν στα χέρια και με αστυνομικούς

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το Εφετείο το οποίο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση για την δυσώδη...

More Articles Like This