Μια νέα κερκόπορτα

Must Read

Φορούσαν, κύριοι κύριοι σύμπασας της Βουλής, μάσκες; Μήπως ελέγξατε εάν είναι εμβολιασμένοι οι διαδηλωτές του Σαββάτου 10/07/2021 εις την Ξάνθη, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν, αμφισβητώντας ευθέως την εθνική μας κυριαρχία, για την απόφαση του Αρείου Πάγου, που απαγόρευσε βάσει της Συνθήκης της Λοζάνης τη χρήση παραγώγων με τις λέξεις «τουρκικός-ή» σε σωματεία και συλλόγους, φωνάζοντας «Είμαστε Τούρκοι πολίτες»;

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Η υπερήφανη Ελληνική Αστυνομία, η οποία απαγόρευε την κατάθεση στεφάνων κατά τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία την 25η/03/2021 λόγω πανδημίας, πού ήτο, άραγε; Οι κύριοι κύριοι παριστάμενοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και του ΚΙΝ.ΑΛ. Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτα τι έκαναν, άραγε; Εύλογα ερωτήματα.

Οι ερπύστριες της πρωτόγνωρης βιούμενης καθεστωτικής ολοκληρωτικής τηλοψίας, μετά της θεσμικής υποστήριξης του αφηγήματος του υποχρεωτικού εμβολιασμού επί ποινή κοινωνικού στίγματος και διακριτικής ρατσιστικής μεταχείρισης των αντιφρονούντων, δηλαδή της εγκαθίδρυσης ενός στυγνού υγειονομικού απαρτχάιντ, και της επαναφοράς των πάλαι ποτέ νεοπαγών πιστοποιητικών υγειονομικών φρονημάτων συνιστούν ένας νεοπαγές Αουσβιτς, περί του βέβηλου και βδελυρού ισοπεδωτικά στυγνού διαχωρισμού των ανθρώπων, ο οποίος διασαλεύει την κοινωνική ειρήνη και κατακρημνίζει θεμελιώδη αστικά δικαιώματα αιώνων, διά τα οποία έχει χυθεί ποταμός αίματος.

Η έννοια της ιατρικής πράξης προϋποθέτει ανυπερθέτως σφαιρική υγειονομική ενημέρωση, προκειμένου το εκάστοτε φυσικό πρόσωπο, ως υποκείμενο δικαίου, να συναινέσει προς τούτο. Η κατάλληλη ενημέρωση συνάγεται αιτιωδώς ιδίως από το άρθρο 5 της Συμβάσεως για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Βιοϊατρική (ή Σύμβαση του Οβιέδο, η οποία κυρώθηκε με τον ν. 2619/1998), καθώς και εκ των άρθρων 11 παρ. 1, 12 παρ. 1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν. 3418/2005), επίσης από την από 26/05/2015 σύσταση Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Περαιτέρω, η αναγκαστική υποβολή σε εμβολιασμό, χωρίς τη συναίνεση του ατόμου, προσκρούει στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια του προσώπου και παραβιάζει το άρθρο 8 της ΕΣΔΑ, το οποίο προστατεύει τον ιδιωτικό βίο, την αυτονομία του προσώπου, καθώς και τη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, ωσαύτως την αξία του ανθρώπου ως προς την έκφανση της αυτοδιάθεσης και της αυτονομίας του ατόμου (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος), την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος), τη σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (άρθρο 7 παράγραφος 2 του Συντάγματος).

Η κοινωνία και οι πολίτες, ως πρόσωπα του Θεού, αντιδρούν, έχουν άποψη, δεν είναι πολτός και σκύβαλα, τα οποία ποδηγετούνται αγεληδόν από τους «σοφούς ανεύθυνους» της κυβερνήσεως, οι οποίοι αποφασίζουν δι’ ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα ερήμην μας, ούτε διαχωρίζονται με όρους ποδοσφαιρικούς. Είναι συνειδητοί Ελληνες πολίτες, με πρόδηλα βάσιμες νομικές αλλά και ιατρικές ενστάσεις, περί των οποίων η κυβέρνηση, αντί να επιστρατεύσει επιστημονικά επιχειρήματα, προπαγανδίζει με επιστημονικοφανείς προτάσεις ορισμένων εγκάθετων επιστημόνων, εξοβελίζοντας πάσα μορφή δημοκρατικού πολυφωνικού διαλόγου προς τη σύνθεση και άσκησης πειθούς προς την κοινωνία.

Εκ πεποιθήσεως αρνήτρια της δημοκρατίας είναι η κυβέρνηση, η οποία αρνείται τον διάλογο και τις ευθύνες της, επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής απαγορεύοντας τις συναθροίσεις κατά την επέτειο της συμπληρώσεως των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία και ανοίγει, ως άλλος κλειδούχος, την Κερκόπορτα, με την παραλειτουργία των λοιπών κοινοβουλευτικών κομμάτων, μετά την προδοσία Τσίπρα ως προς το Μακεδονικό, συμπλέοντας διά παραλείψεως με τους Γκρίζους Λύκους της Ξάνθης το παρελθόν Σάββατο. Η δημοκρατία νίκησε άλλη μία φορά, πλην όμως διερωτώμαι: Ποίας, αλήθεια, χώρας; Είθε η επιούσα αγανάκτηση, το γε νυν έχον, όπως αποτελέσει εφαλτήριο γόνιμης ανάνηψης!

*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης βρέφος 5,5 μηνών με εγκεφαλική αιμορραγία

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα βρέφος 5,5 μηνών, το οποίο χειρουργήθηκε τα μεσάνυχτα...

More Articles Like This