Εγκλήματα πάθους

Must Read

Το 1984, όταν ήμουν παιδί 10 ετών, είχα πάει στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς μου, κατά τη συχνή μου συνήθεια, για να αγοράσω κόμιξ και Μίκυ Μάους.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ανάμεσα στα περιοδικά ήταν και οι εφημερίδες, που σπάνια τις διάβαζα τότε, βλέπετε, δεν είχα πολιτικά ή άλλα ενδιαφέροντα για τα επίκαιρα. Ως παιδί ασχολούμουν μόνο με τα ενδιαφέροντα της ηλικίας μου. Εκείνη όμως η μέρα ήταν διαφορετική. Όλες οι εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδο τον ηθοποιό Γιάννη Γκιωνάκη, τον οποίο γνώριζα καλά και θαύμαζα από τις κωμικές ταινίες του που έβλεπα στην ασπρόμαυρη τηλεόρασή μας.

Οι τίτλοι στις εφημερίδες ήταν σοκαριστικοί για εμένα. Γράφανε ότι πυροβόλησε την ερωμένη του, την καλλονή Αφροδίτη Κοζανιτά. Ηταν η πρώτη φορά που αγόρασα εφημερίδα, με σόκαρε τόσο η είδηση που ήθελα να διαβάσω το ρεπορτάζ. Με την ανάγνωση της δημοσιογραφικής κάλυψης έμαθα ότι πάνω σε μια στιγμή ακραίας ζηλοτυπίας ο γνωστός ηθοποιός πυροβόλησε την ερωμένη του.

Για την ιστορία, η Κοναζιτά στο δικαστήριο κάλυψε τον εραστή της, τον δικαιολόγησε, και ο Γκιωνάκης καταδικάστηκε με ελάχιστους μήνες -εξαγοράσιμη- φυλάκιση, η οποία ως ποινή αποτέλεσε και μεγάλη επιτυχία για τον δικηγόρο του, και σχολιαζόταν ως γεγονός για πολύ καιρό μετά.

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει εντυπωθεί στη μνήμη μου γιατί με έβγαλε από την παιδική αθωότητα.

Έμαθα για το τι σημαίνει εξωσυζική σχέση, κατάλαβα πώς ένας άντρας σε στιγμή θυμού και ζήλιας μπορεί να είναι επικίνδυνος, αφού έχει εγγενώς βίαια και εκρηκτικά χαρακτηριστικά, συνειδητοποίησα τι σημαίνει αγάπη και συγχώρεση, αφού η ερωμένη του Γκιωνάκη μετά τον κάλυψε στη δίκη, ένιωσα τι σημαίνει «νομική δεξιότητα», αφού ο δικηγόρος του ηθοποιού κατάφερε να πετύχει ελάχιστη ποινή για τον πελάτη του.

Τη θυμήθηκα ως ιστορία διαβάζοντας πριν από λίγες ημέρες για το τραγικό περιστατικό με τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο σύντροφό της Δημήτρη Βέργο στη Φολέγανδρο, ο οποίος φέρεται ότι είχε ιδιαίτερη ζήλια προς το θύμα.

Να θυμίσω όμως προς όλους τους αυτόκλητους «κοινωνιολόγους» του διαδικτύου, που γράφουν μίσανδρους πύρινους λόγους και κατηγορούν ολόκληρο το αρσενικό φύλο ως δολοφόνους, πως ζούμε σε μια εποχή στην παγκόσμια Ιστορία που το έγκλημα είναι κατ’ αναλογία λιγότερο από κάθε άλλη παρελθοντική εποχή, παρ’ όλη την τεράστια κλίμακα του ανθρώπινου πληθυσμού, και κατοικούμε σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες του δυτικού κόσμου με τους μικρότερους δείκτες εγκληματικότητας.

Πάντα θα έχουμε εγκλήματα πάθους, αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να χαρακτηρίζουμε ως δολοφόνους όλο το αντρικό φύλο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης Γαρυφαλλιάς, και εύχομαι να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο δράστης.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έπεσε το ξύλο της αρκούδας σε δομή ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων στο κέντρο της Λάρισας!

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε σε δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Λάρισας.Κανείς δεν γνωρίζει τον...

More Articles Like This