Ιατροδικαστές, σεισμολόγοι, διεθνολόγοι

Must Read

Όλοι ξέρουν πότε και πώς πάτησες την μπανανόφλουδα, αλλά ουδείς γνωρίζει τι πρέπει να κάνεις για να την αποφύγεις.

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αν έχεις πληροφόρηση «από τα μέσα» και επιθυμείς να τη διατηρήσεις, πρέπει να κρατάς το στόμα σου κλειστό. Αρα, δεν θα λες και δεν θα υπαινίσσεσαι τι πρόκειται να συμβεί. Αν δεν έχεις εσωτερική πληροφόρηση, λες πολλά για να δείξεις ότι γνωρίζεις, αλλά τα «σουτ» σου δεν βλέπουν δίχτυα, βγαίνουν σχεδόν όλα άουτ ή χτυπούν τις μπεκάτσες που πετούν πάνω από το γήπεδο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τη συμφωνία AUKUS. Τόσες χιλιάδες ώρες αναλύσεων, εμβριθών και ρηχών, ακραίων και… μεσαίων έχουμε παρακολουθήσει στην τηλεόραση και έχουμε διαβάσει αναρίθμητες σελίδες για τις διεθνείς εξελίξεις, και δεν βρέθηκε ένας «ειδικός» για να πει ότι οι Αγγλοσάξονες θα συμμαχήσουν εναντίον της Κίνας και οι Ευρωπαίοι θα απομείνουν να συζητούν στην Κομισιόν πόση κύρτωση πρέπει να έχουν τα αγγούρια που εξάγονται από τα Καλύβια Αττικής για να πωληθούν στις λαϊκές των Βρυξελλών.

Όταν γινόταν το Brexit (η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση), οι φιλογερμανοί αναλυτές μάς έλεγαν -μέσες άκρες- ότι οι Εγγλέζοι θα πεινάσουν και θα τους πετάνε μακαρόνια οι Γερμανοί από τα ελικόπτερα, και οι μη φιλογερμανοί ότι η χώρα θα πάει καλύτερα εκτός Ε.Ε. και θα είναι πιο άνετη και ελεύθερη για να κινηθεί στον κόσμο. Ουδείς μας ενημέρωσε ότι υπήρχε πιθανότητα σχηματισμού στρατιωτικού και πολιτικού άξονα ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου – Αυστραλίας με βασικό στόχο την Κίνα.

Η «ειδημοσύνη» περί τα διεθνή θυμίζει την ιατροδικαστική και τη σεισμολογία. Σου αναλύουν με το «νι» και με το «σίγμα» πού και πώς την πάτησες, αλλά δεν σε πιάνουν από πριν να σε ενημερώσουν τι να αποφύγεις για να μην την πατήσεις. Άσε που η ιατροδικαστική (και γενικότερα η ιατρική), καθώς και η σεισμολογία δεν έχουν «αντίδοτο» στο κακό που πραγματεύονται. Αντίδοτο θανάτου δεν προσφέρει η ιατρική, και η σεισμολογία ουδέν μπορεί να προτείνει για να… καταστείλει τους σεισμούς.

Αντιθέτως, η διεθνολογία και η γεωπολιτική όλο και κάτι μπορούν να προτείνουν για τη διόρθωση των αποτελεσμάτων που προκαλούν οι εξελίξεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θρίλερ με την σορό 74χρονου στο λιμάνι του Βόλου

Το πτώμα ενός άνδρα εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Βόλου και αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές....

More Articles Like This