Για τον δήμαρχο Αθηναίων

Must Read

Ο Δήμος της Αθήνας σού δίνει την εντύπωση πλέον ότι έχει χαράξει νέα όρια στην πρωτεύουσα, η οποία περιλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο το Σύνταγμα, την Πλάκα, την Ερμού και πέριξ αυτής, άντε και το Παγκράτι.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Ούτε καν το Κολωνάκι δεν βάζω μέσα, γιατί όσοι γνωρίζουμε την πόλη βλέπουμε ότι και το Κολωνάκι δεν είναι αυτό που ήταν. Ο δήμαρχος αδιαφορεί επιδεικτικά για το σύνολο της πρωτεύουσας και σχεδιάζει διάφορα έργα για «το δικό του» κέντρο. Η υποβάθμιση και η παραμέληση ολόκληρων συνοικιών με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους είναι εξόφθαλμες, αλλά ο μόνος που δεν το βλέπει είναι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

Ο Αθηναίος αδυνατεί πλέον να κατανοήσει σε ποιον απευθύνεται ο δήμαρχος και τι ανταποδοτικό έχει από τον δήμο για αυτά που του πληρώνει. Ανακοινώνονται διάφορες πολιτιστικές δράσεις, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας έχει καταληφθεί από κάθε λογής απολίτιστο στοιχείο. Μιλούν για πολιτιστικά δρώμενα και τελικά καταλήγουν να αδειοδοτούν την τοποθέτηση μιας σκαλωσιάς στην πλατεία Βικτωρίας ως πολιτιστικό έργο με «υψηλά νοήματα». Ο δήμαρχος λέει ότι ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό και τα πολιτιστικά κέντρα υπολειτουργούν. Ωστόσο, παραχωρεί χώρους σε ένα σωρό ΜΚΟ, συλλόγους και διάφορους τυχάρπαστους για δήθεν πολιτιστικές εκδηλώσεις που αφορούν πάντα αλλοδαπούς.

Ας μη συζητήσουμε για φωτισμό, καθαριότητα, ευπρέπεια της πόλης, πλατείες και δημόσιους χώρους πέραν του Συντάγματος. Το καλοκαίρι, στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα, κάτω από την Πατησίων, βιώσαμε τη συσκότιση εκ περιτροπής. Ενα βράδυ έσβηναν τα φώτα στην Αριστοτέλους, ένα σε κάποιο από τα γύρω στενά, ένα άλλο στους κάθετους δρόμους. Έτσι πέρασε όλο το καλοκαίρι.

Τετράτροχα τροχήλατα με ό,τι σκουπίδι υπάρχει στους κάδους περιφέρονται στην πόλη. Δεν τον αφορά. Οι πλατείες έχουν καταληφθεί από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς. Δεν τον αφορά. Ολόκληροι δρόμοι και περιοχές έχουν παραδοθεί σε Ασιάτες και Αφρικανούς. Δεν τον αφορά. Λειτουργούν ένα σωρό ασιατικά και αφρικανικά μίνι μάρκετ, εστιατόρια, κομμωτήρια, που είναι ευθύνη του, μονίμως παραβατικά, τριτοκοσμικά, που γκετοποιούν και υποβαθμίζουν κεντρικές περιοχές. Δεν τον αφορά. Ολόκληρες περιοχές δεν θυμίζουν πια Αθήνα, αλλά Καράτσι και Μογκαντίσου. Ούτε αυτό τον αφορά.

Τι τον αφορά; Μόνο μεγαλεία, μεγάλοι περίπατοι, φοίνικες σε παρτέρια στην Πανεπιστημίου, χρυσοποίκιλτα αγάλματα. Και πολιτικές που θα υποβαθμίσουν περισσότερο την πόλη και θα αντικαταστήσουν ταχύτερα τους κατοίκους. Κοινωνικές κατοικίες, διευκολύνσεις σε ναρκομανείς, επιδοτούμενα προγράμματα για Ρομά και λαθρομετανάστες. Δυόμισι χρόνια από την αλλαγή δημάρχου και την αλλαγή κυβέρνησης, και δεν έχει λυθεί ούτε ένα πρόβλημα στην πρωτεύουσα της πόλης. Αντιθέτως, έχουν σπαταληθεί εκατομμύρια για να συνεχίσουμε να ζούμε σε βούρκο. Ως πότε;

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έγκλημα των Τεμπών ως φάρος σωτηρίας μας

Αν μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή δικαίωσης των θυμάτων, στο «προμελετημένο» έγκλημα των Τεμπών, αυτή ξεδιπλώνεται σε καθημερινή πια...

More Articles Like This