Πρώην εμβολιασμένοι

Must Read

Θυμάμαι πριν από επτά χρόνια που αγαπημένη μου συγγενής στην Αγγλία, η οποία ήταν έγκυος, με κάλεσε έντρομη να με ρωτήσει τη γνώμη μου για το αντιγριπικό εμβόλιο που της είπαν από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Μ. Βρετανίας (NHS) πως υποχρεωτικά πρέπει να κάνει. Της απάντησα ακαριαία:

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

«Ο Άγιος Αμβρόσιος του Μιλάνου είχε πει πως “όταν είσαι στη Ρώμη, φέρσου όπως οι Ρωμαίοι”. Τόσα εκατομμύρια εγκυμονούσες έχουν εμβολιαστεί στην Αγγλία, τι φοβάσαι;» Θυμήθηκα αυτό το περιστατικό, λόγω των πρόσφατων τραγικών θανάτων ανεμβολίαστων εγκύων στην Ελλάδα από κορονοϊό.

Δυστυχώς, όμως, οι καταστάσεις αλλάζουν δυναμικά σε αυτό το καταστροφικό κύμα της πανδημίας που βιώνουμε όλοι και, όπως λένε οι Αγγλοσάξονες, «όταν οι εξελίξεις σκληραίνουν, οι σκληροί εξελίσσονται», το οποίο σημαίνει πως πρέπει να προσαρμοζόμαστε ταχύτατα ως κοινωνία.

Δυστυχώς, ενώ μέχρι σήμερα οι εμβολιασμένοι ήταν σε υπέρμετρο βαθμό προστατευμένοι από τον κορονοϊό, με καταγεγραμμένους θανάτους στις ΜΕΘ, κατά συντριπτική πλειονότητα ανεμβολίαστων που επέλεξαν μόνοι τους (οι περισσότεροι, δυστυχώς, από παραπλάνηση) να μη θωρακιστούν, πλέον θα ακούμε διαφορετικές ειδήσεις. Μαζί με τους ανεμβολίαστους νεκρούς θα προστεθούν και οι «πρώην εμβολιασμένοι», οι συνάνθρωποί μας δηλαδή που δεν θα κάνουν τις επαναληπτικές δόσεις, λόγω αμέλειας, φόβου, προκατάληψης, αγανάκτησης ή παραπλάνησης.

Άρα, για να το κάνω απόλυτα κατανοητό, θα μαθαίνουμε και για πρώην εμβολιασμένους που θα καταλήγουν στις ΜΕΘ, εκτός από ανεμβολίαστους. Ποια είναι η προφανής λύση σε αυτό: να εφαρμόσουμε τις οδηγίες των εξειδικευμένων επιστημόνων, να θωρακίσουμε με τρίτη, αλλά και με όσες επαναληπτικές δόσεις χρειαστούν, τον οργανισμό μας και να πολεμήσουμε όλοι μαζί, ως κοινωνικά όντα που είμαστε, κατά αυτής της καταστροφικής λοίμωξης.

Με τις επαναληπτικές δόσεις το ανοσοποιητικό μας σύστημα επαναλαμβάνει την ενίσχυση του μηχανισμού άμυνάς του, καθώς ενισχύεται η «μνήμη» του (που εξασθενεί με το πέρασμα των μηνών) κατά του κορονοϊού.

Καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση πολλών συμπολιτών μας οι οποίοι θεωρούν πως είναι κουραστική διαδικασία το να πηγαίνουν για μισή ώρα κάθε έξι μήνες για την επαναληπτική δόση. Είναι όμως πολύ μικρός ο κόπος που θα βιώσουμε σε σχέση με τη συντονισμένη και μαζική αντεπίθεση στην οποία συμμετέχουμε ως κοινωνικά όντα ενάντια σε αυτή την καταστροφή.

Ο κορονοϊός αργά ή γρήγορα θα εκριζωθεί ολοκληρωτικά ως ασθένεια από την ανθρωπότητα και είναι στο χέρι μας να συμμετέχουμε ενεργά ή όχι σε αυτή την τιτάνια μάχη.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Στίγκας επιτίθεται στη Δικαιοσύνη και όσους την «υποκίνησαν» και την «επηρέασαν» για να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες»

Στο Open μίλησε το πρωί ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, εξαπολύοντας επίθεση στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε εκείνους...

More Articles Like This