Κλοπή μετάλλων, χτυπώντας το έγκλημα στην πηγή του

Must Read

Το ζήτημα το έχουμε πραγματευτεί πολλές φορές, αναφερόμενοι στη διαρκή και τεράστιας κλίμακας λεηλασία και καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας από εγχώριους και εισαγόμενους ψευτοευπαθείς σε όλη την επικράτεια, από περιφερόμενα μέλη συμμοριών και εγκληματικών οργανώσεων. Σαρώνοντας συνοικίες των πόλεων, χωριά και την ύπαιθρο αρπάζουν οτιδήποτε μεταλλικό, συχνά προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά από την αξία του μετάλλου που βούτηξαν.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη*

Κλέβουν μετασχηματιστές της ΔΕΗ, βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι, σχάρες υπονόμων, προκαλώντας ατυχήματα, προτομές ηρώων, αγροτικά μηχανήματα, εργαλεία, γεωτρήσεις, περιφράξεις, σωλήνες άρδευσης, ύδρευσης, πρόσφατα ακόμη και παροχής οξυγόνου, ηλιακούς θερμοσίφωνες, καλώδια του ΟΣΕ, εξοπλισμό από γήπεδα, νοσοκομεία, σπίτια, οτιδήποτε μεταλλικό ή που περιέχει μέταλλο και κυρίως χαλκό, λόγω της υψηλής τιμής του. Μετά καίνε καλώδια, για να λιώσει το πλαστικό περίβλημα και να μείνει ο χαλκός, ρυπαίνουν αφόρητα την ατμόσφαιρα, και σπεύδουν να πουλήσουν τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους που υποδύονται τους εμπόρους – ανακυκλωτές.

Το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε λίγο δεν θα υπάρχει πολίτης και περιοχή, δημόσιο κτίριο, μνημείο, αγροτική, βιοτεχνική ή βιομηχανική εγκατάσταση, υποδομή, που να μην έχει δεχθεί επίθεση από τους λεηλάτες της χώρας, που παρασιτούν σε βάρος όλων μας. Οποιος το λύσει, όποιος συντρίψει το πλιάτσικο και τους πλιατσικολόγους, θα γράψει Ιστορία και θα βελτιώσει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το ίδιο πρόβλημα είχαν και οι Γάλλοι και το έλυσαν με δραστικό τρόπο, τον οποίο πρέπει να μιμηθούμε, προσαρμόζοντάς τον στις δικές μας συνθήκες.

Η λεηλασία αυτή, όπως κάθε εγκληματική δραστηριότητα, στηρίζεται στο μεγάλο κέρδος και στην ευκολία συναλλαγής. Δηλαδή βουτάς την προτομή του ήρωα που έπεσε για την Πατρίδα και πας στη μάντρα του «ανακυκλωτή» και πουλάς 300 κιλά ορείχαλκο, που δεν σου κόστισε τίποτα και πληρώνεσαι μετρητοίς, παγκουί, στο χέρι. Ρίχνεις κάτω τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ, βυθίζεις στο σκοτάδι ολόκληρα χωριά, ξηλώνεις τον χαλκό και πάλι τον πουλάς στους κατ’ ουσίαν κλεπταποδόχους κονομώντας ζεστά μετρητά.

Σήμερα η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από παράνομες ή νόμιμες μάντρες που διακινούν αυτά τα κλοπιμαία μέταλλα, όλοι οι κατσαπλιάδες πλιατσικολόγοι εκεί καταλήγουν για να πάρουν στο χέρι μετρητά για όσα βούτηξαν από τους πολίτες και το κράτος προκαλώντας καταστροφή.

Η λύση, λοιπόν, είναι να τσακίσουμε το έγκλημα αυτό στην πηγή του, στους δυνάμει κλεπταποδόχους, σε αυτούς που πάνε οι λεηλάτες να πουλήσουν τη λεία τους, τυποποιώντας αυστηρά το εμπόριο μετάλλων ανακύκλωσης, ως εξής, ώστε η κλοπή και η εμπορία κλοπιμαίων μετάλλων να γίνει ασύμφορη και αδύνατη:

Πρώτον, όσοι εμπορεύονται και ανακυκλώνουν μέταλλα θα είναι εγγεγραμμένοι σε ειδικό μητρώο, με άδεια και συγκεκριμένες προδιαγραφές εγκαταστάσεων.

Δεύτερον, θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εισερχόμενων υλικών, καθώς και να έχουν σύστημα βιντεοσκόπησης, που να κρατά αρχείο για πολύ χρόνο, που θα τον καθορίσει ο νομοθέτης.

Τρίτον, θα απαγορεύεται οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά. Τα μέταλλα που αγοράζουν θα πληρώνονται μόνο με τραπεζικά εμβάσματα ή επιταγές.

Τέταρτον, ανάκληση αδείας, σφράγιση και διάλυση της επιχείρησης, ποινή φυλάκισης ή κάθειρξης αναλόγως της αξίας των κλοπιμαίων μετάλλων, χωρίς αναστολές, μετατροπές και υφ’ όρον απόλυση, και βαριά χρηματική ποινή, σε περίπτωση παραβίασης του νόμου και παράτυπη αγορά μετάλλων προς ανακύκλωση.

Πέμπτον, συνεχείς αιφνιδιαστικοί έλεγχοι αυτών των επιχειρήσεων 24/7, καθώς και κάθε φορτίου με μέταλλα, διότι τα κυκλώματα μπορεί να αποπειραθούν την κλοπή και εξαγωγή των μετάλλων σε άλλες βαλκανικές χώρες για την πώλησή τους.

Εκτον, έλεγχος, σύλληψη, αυστηρή τιμωρία και ισόβια απέλαση των εισαγόμενων ψευτοευπαθών, που συμμετέχουν στην ως άνω αλλά και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, είτε προέρχονται από βαλκανικές χώρες-μέλη της Ε.Ε. είτε ανήκουν στους μουσαφιραίους που μας στέλνει ο Ερντογάν και περιφέρονται με καρότσια, τρίκυκλα και συλλέγουν ή αρπάζουν μέταλλα.

Τα παραπάνω μέτρα, μαζί με την αυστηρή αστυνόμευση και καταστολή των περιφερόμενων κλεπτών, την κατάργηση εξοργιστικών προνομίων και επιδομάτων των ψευτοευπαθών κάθε προέλευσης, με απόλυτη ισονομία και αφαίρεση της γονικής μέριμνας των ανήλικων παιδιών που παραβιάζουν την εποπτεία τους, στα οποία να δοθεί αληθινή Παιδεία, με κατάσχεση των επικίνδυνων, ανασφάλιστων και οδηγουμένων χωρίς άδεια οδήγησης αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων τους, η εν γένει τιμωρία του παρασιτικού βίου, θα υποχρεώσουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα να εργαστούν νόμιμα ή να εξουδετερωθούν υφιστάμενα πολυετείς φυλακίσεις.

Τα παραπάνω, μαζί με προσανατολισμό του ποινικού μας συστήματος σε μια εφηρμοσμένη καθημερινά πολιτική μηδενικής ανοχής, θα προσφέρουν στους πολίτες ικανοποίηση του βασικότερου δικαιώματος, της ασφάλειας. Παράλληλα θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των νομιμοφρόνων πολιτών και θα πάψει η περιουσία μας, ιδιωτική και δημόσια, αλλά και η πολιτισμική κληρονομιά μας, τα μνημεία και οι εκκλησίες μας να είναι αντικείμενο λαφυραγώγησης από κακοποιούς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This