Σεβασμιότατος Ιωαννίνων

Must Read

Το είδαμε κι αυτό. Ο άγιος Ιωαννίνων καθόρισε ότι οι πιστοί, προτού προσέλθουν στους ιερούς ναούς τις άγιες ημέρες των εορτών, θα πρέπει να έχουν κάνει «κράτηση» προς αποφυγή συνωστισμών.

Εκ πρώτης όψεως, το μέτρο αυτό προκαλεί λίγη ιλαρότητα, αφού παραπέμπει σε «πρώτο τραπέζι πίστα» κ.λπ. Όμως, είναι πέρα για πέρα σωστό και μπράβο στον ιεράρχη που το σκέφτηκε. Προτού, όμως, πούμε το μπράβο στον σεβασμιότατο Μάξιμο, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Εκκλησία είναι από τους πολύ λίγους φορείς που τηρεί με απόλυτη σχολαστικότητα τα εκάστοτε καθοριζόμενα μέτρα ασφαλείας κατά του Covid-19 και φυσικά είναι και η μόνη που καταδιώκεται σχεδόν απηνώς από τους κρατούντες διότι δήθεν μέσα στους ναούς «παρακολλάει», ενώ στο μετρό π.χ. υπάρχει ανοσία αγέλης ή μάλλον κουτόχορτο των αφελών.

Και για να επανέλθουμε στον μητροπολίτη Ιωαννίνων. Πράγματι η πρωτοβουλία του αυτή είναι αξιέπαινη και δείχνει μοντέρνο πνεύμα, υπό την καλή έννοια, που δυστυχώς δεν το βλέπουμε σε πολλούς λειτουργούς του Υψίστου.

Υστερόγραφο: Ο θανών δεδικαίωται, αλλά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφοδρή επίθεση Βελόπουλου σε Άδωνι

Έρχονται αποδείξεις σοκ

More Articles Like This