ΕΣΡ: Ένα πανάκριβο ανέκδοτο

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σε ρόλο πολιτισμικού ιατροδικαστή, διαπιστώνει με εξωφρενική καθυστέρηση τη δολοφονία της ελληνικής γλώσσας

Must Read

H κατάσταση μιας δημόσιας λειτουργίας είναι ανάλογη με τις δυνατότητες όσων την εποπτεύουν. Οπότε, η κατάσταση και η ποιότητα της ελληνόφωνης τηλεόρασης πρέπει σε κάποιον βαθμό να… χρεωθούν και στο ΕΣΡ, το οποίο είναι μια ακριβοπληρωμένη ανεξάρτητη Αρχή, της οποίας η συνεισφορά στον δημόσιο βίο θρυλείται ότι βρίσκεται στα όρια του ανύπαρκτου. Αν καταργείτο σήμερα, αύριο θα έλειπε μόνο στο προσωπικό της και σε όλους όσοι έχουν λαμβάνειν από αυτήν (προμηθευτές, πάροχοι υπηρεσιών κ.ά.).

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Πρόσφατα, η Ολομέλεια του ΕΣΡ πήρε θέση για την κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας – ένα ζήτημα ζωής και θανάτου για το έθνος μας. Πριν, όμως, εξετάσουμε το περιεχόμενο της απόφασης και αναρωτηθούμε όλες και όλοι μαζί τι έκανε τόσα χρόνια το ΕΣΡ για αυτό το θέμα, ας ρίξουμε μια ματιά στις ημερομηνίες για να διαπιστώσουμε τους… πυρετώδεις ρυθμούς εργασίας αυτού του πολυδάπανου οργανισμού. Αντιγράφουμε από την επίσημη ανακοίνωση (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.esr.gr/ ελλ-γλωσσα-στα-μμε/):

«Η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, κατά τη συνεδρίασή της την 20ή Ιουλίου 2021, αποφάσισε “να γίνει συζήτηση σχετικά με τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στα ΜΜΕ και για τους ξενόγλωσσους τίτλους και εκπομπές”. Την 23η Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11.00, η Ολομέλεια συνήλθε σε συνεδρίαση για το ανωτέρω θέμα».

Έχουμε και λέμε: Στα τέλη Ιουλίου, λίγο πριν από τα μακροβούτια του Αυγούστου, το ΕΣΡ ανησύχησε για τον Ελληνισμό. Η έγνοια για τη γλώσσα μας (και οι κώνωπες του θέρους μαζί με τον καύσωνα) δεν το άφηναν να γείρει έστω για λίγο και να κοιμηθεί. Γι’ αυτό πήραν απόφαση να ιππεύσουν το άτι της δικαιοσύνης και να καμακώσουν το θεριό της απαιδευσιάς και της βαρβαρότητας με το καμάκι του ήλιου. Όμως, ο χρόνος κυλά γοργά και… τσουπ, έφτασε Νοέμβριος!

Ο πόλεμος εναντίον των κακών, κάκιστων ελληνέζικων ανεβλήθη για το φθινόπωρο, και τελικά ξεκίνησε με μια ξεγυρισμένη συνεδρίαση στις 23 Νοεμβρίου! Τέσσερις μήνες από τη λήψη απόφασης για συνεδρίαση μέχρι τη συνεδρίαση. Κι όλα τούτα τα πληρώνει ο λαός…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ αποκάλυψε τον αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ, σε 150.000 ανέρχονται οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την...

More Articles Like This